Blog

U DRNIŠU ODRŽAN 13. OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA HRVATSKE

Dana 3. lipnja 2014. godine u Drnišu se ove godine prvi put održao 13. Olimpijski festival dječjih vrtića Hrvatske. U organizaciji Dječjeg vrtića Drniš i Zajednice sportova Grada Drniša, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Drniša 160 mališana iz Dječjeg vrtića Drniš, te područnih odjeljenja iz Unešića, Oklaja, Ružića i Miljevaca natjecalo se u 5 olimpijskih disciplina (bacanje loptice u dalj, skoku u dalj, trčanju na 50 metara, štafeti 4×25 m, te u malom nogometu muške i ženske ekipe.

Pobjednici su mališani iz skupine Lastavice sa 34 boda, drugi su Kalanduni sa 31 bodom, Grlice su osvojile treće mjesto sa 19 bodova, a četvrti Slavuji kojima je pripalo 15 bodova.

Najbolji u bacanju loptice u dalj je bio Karlo Marin, drugo mjesto Domagoj Vatavuk, a treće mjesto pripalo je Filipu Vlaići. U skoku u dalj za djevojčice najbolja je bila Lucija Bojčić, a što se tiče dječaka najbolji se pokazao Lovre Abramac. U kategoriji bacanja loptice u dalj najbolja je bila Ana Marin. U štafeti 4×25 metara prvo mjesto pripalo je ekipi Kalandruna.

U kategoriji trčanje na 50 metara Karla Lovrić osvojila je prvo mjesto, a što se dječaka tiče, najbolji se u ovoj kategoriji pokazao Ivan Dželalija.

Nagradu za fair play dobio je Duje Pranić.