Blog

U Ivanić-Gradu osnovano novo Društvo ‘Naša djeca’

S ponosom predstavljamo novoosnovano Društvo “Naša djeca” Ivanić-Grad na čijoj su osnivačkoj skupštini sinoć bili glavna tajnica Saveza DND Snježana Krpes i predsjednik DND Varaždin Krešimir Plantak Večerin koji su podržali rad novoosnovanog Društva te predstavili iskustva rada u Društvima “Naša djeca”.
Na osnivačkoj Skupštini izabrana su tijela upravljanja, kao i entuzijastično i motivirano vodstvo u sustavu Tanja Cvijanović, predsjednica, Ana Gašparović, dopredsjednica te tajnica Kristina Anić Kuhar. Na Skupštini je oduševio veliki broj zainteresiranih sugrađana i predstavnika gradskih ustanova koje skrbe za djecu, a koji su spremni se uključiti u rad Društva, kao i podrška od strane Grada, kojemu je ovo i prilika da nastavi kandidaturu za status Ivanić-Grad prijatelj djece, što pokazuju svojim brojnim programima i aktivnostima za djecu. U Maloj dvorani POU Ivanić-Grad održana je osnivačka skupština, a inicijativu osnivanja su pokrenule Ane Gašparović, Kristina Anić Kuhar i Tanja Cvijanović.

Društvo „Naša djeca” Ivanić Grad usmjereno je na poticanje i provedbu aktivnosti djece u slobodnom vremenu, promicanje kreativnosti, humanosti i volonterstva među djecom. Također, Društvo se fokusira na pokretanje i koordinaciju akcija koje promiču i provode dječja prava te aktivno sudjelovanje djece u lokalnoj zajednici. Podrška roditeljima u odgoju i razvoju djece jedan je od ključnih ciljeva, kao i profesionalno umrežavanje i razmjena znanja s drugim srodnim udrugama, znanstvenom zajednicom te javnim i privatnim sektorom.

Društvo pruža strukturirane sadržaje i aktivnosti za djecu, mlade i roditelje iz različitih društveno-humanističkih područja te radi na razvoju i provedbi kvalitetnih projekata na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i EU razini. Razvoj mladih profesionalaca kroz rad u udruzi i profesionalno umrežavanje s drugim DND-ima i srodnim udrugama ključni su za razvoj Društva. Podršku u radu iskreno su iskazali zamjenik gradonačelnika, Tomislav Cuvaj i pročelnica za društvene djelatnosti, pravne poslove i lokalnu samoupravu Marina Šiprak.

Čestitke Društvo “Naša djeca” Ivanić-Grada i dobrodošli u obitelj Društava diljem Hrvatske, kao 107 Društvo “Naša djeca”!