Blog

U LIPIKU ORGANIZIRAN PRVI DJEČIJI DOČEK NOVE GODINE

Po prvi puta u Lipiku za mališane je organiziran dječji doček nove godine, a u novu 2016. godinu ušli su oko pet sati ranije nego njihovi roditelji i nešto stariji sugrađani u Silvestarskoj noći, 31. prosinca, 2015. godine.

Uz puno pjesme i plesa te druženja s klaunom Puckom koje su mališanima u šatoru Osječke pivovare u perivoju Lipika pripremile tete Zdenka i Jelena te djevojčica Nika u organizaciji Grada Lipika i „Akcije Grad Lipik-Prijatelj djece“ djeca su sa svojim roditeljima ispratila staru 2015. godinu. Nakon odbrojavanja mališane okupljene u šatoru iznenadili su likovi iz animiranih filmova koji su kako bi uljepšali njihov ulazak u novu 2016. godinu stigli u posjet iz novogradiške „Rođendaonice“.

Kad su naši najmlađi sugrađani već ušli u novu godinu, a roditelji su ih odveli kućama na počinak nakon zabave započeo je doček nove godine uz glazbeni sastav „Tajna“. Četverosatno zagrijavanje uz ples kulminiralo je u odbrojavanju kada je gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana otvorio novogodišnji šampanjac i zaželio svim okupljenima sve najbolje u novoj 2016. godini, isto kao što je to pet sati ranije uz dječji šampanjac zaželio mališanima tijekom dječjeg dočeka. Potom je uslijedio novogodišnji vatromet iznad perivoja Lipika i „Božićne bajke“, a u šatoru se zaplesao valcer i zabava je potrajala do jutarnjih sati.