Blog

U OGULINU OBILJEŽEN DJEČJI TJEDAN 2014.

Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ završio je ovogodišnji Dječji tjedan koji je trajao od 6. do 12. listopada. U tih tjedan dana Društvo Naša djeca Ogulin, sa svojim volonterima, djecom i prijateljima, osmislilo je i organiziralo mnogobrojne aktivnosti i radionice, od onih najmlađih pa do srednjoškolskog uzrasta. Bilo je tu: pisanja poruka odraslima i „prijatelj prijatelju“, izrade leptirića, čitanja priča, dramske radionice, prikazivanja igranog filma, humanitarnog koncerta do završnog – rekreativnog odlaska u prirodu.

Tjedan, ispunjen veseljem, pjesmom, plesom i dobrim vibracijama, započeo je radijskom emisijom na temu Dječjeg tjedna i obilježavanjem Međunarodnog dana djece; pisanjem poruka odraslima, upisom novih članova, a članice Društva posjetile su, po već starom običaju, odjel Rodilišta i Pedijatrije Opće bolnice Ogulin, gdje su predale poklone i zadržale se u kratkom razgovoru sa osobljem dočekale rođenje prvog djeteta u Dječjem tjednu. Nastavak dana obilježila je 5.sjednica Dječjeg gradskog vijeća u II. sazivu, gdje su dječji vijećnici nazočne upoznali sa stanjem dječjih igrališa u gradu, rezultatima facebook ankete, o nastavku projekta „Oživimo dječje igralište za buduće klizalište“, kao i o 8. Susretu gradova/općina prijatelja djece u Zaboku i prihvaćanjem akcije „Pun kofer prijateljstva“ za djecu iz poplavljenih područja.

U utorak, ulice našeg grada, oživjele su dječjim porukama i crtežima koje su oslikavala djece dječjeg vrtića Ogulin i Josipdol, kao i učenici osnovnih škola iz Ogulina, Oštarija, Josipdola i Tounja.

Djeca su sudjelovala i u akciji „DAJ 10 ZA DJEČJA PRAVA U SVIJETU“ kojom  su na velikom platnu, uz kartu svijeta, ostavljali svoje otiske dlanova, a isto će biti izvješeno u Gradskoj knjižnici i čitaonici. Na kreativnoj radionici djeca su izrađivala svoje „Šarene leptiriće.“

U četvrtak, u prostorijama Gradske vijećnice grada, održano je primanje djece grada sa gradonačelikom na kojem su nazočila djeca programskih aktivnosti Društva Naša djeca sa voditeljima, djeca dječjeg vrtića Ogulin, predstavnici škola I. B. Mažuranić, Prve osnovne škole, Gimnazije B. Frankopana te Obrtničke i tehničke škole Ogulin. U ugodnom druženju i razgovoru djeca su gradonačelnikuiznijelisvojeaktivnosti, planovei želje, koje je gradonačelnik saslušao i dao im podršku. Susret je završio zajedničkom fotografijom. U poslijepodnevnim satima ponuđene su bile dvije radionice „Čitamo priču“ kao i dramska radionica za djecu.

Petak je bio obilježen gledanjem igranog filma „Čudnovate zgode Šegrta Hlapića“.

Humanitarni koncert pod nazivom Večer mažoret plesa, održan je u subotu, a uz Ogulinske mažoretkinje nastupile su i mažoretkinje iz Rijeke te mažoretkinje iz susjedne Slovenije – Novog Mesta kao i plesna skupina Dreams iz Ogulina. Mnogobrojne plesne koreografije gošći te domaćina, izmamile su veliki aplauz ogulinske publike, a prikupljena sredstva biti će donirana dječjoj ambulanti Doma zdravlja. Odlaskom roditelja i djece, te članova društva na planinu Kleka, završio je ovogodišnji Dječji tjedan u Ogulinu.

Zahvaljujemo se svim volonterima društva, roditeljima i djeci, ustanovama i udrugama, pojedincima, koji su nam na bilo koji način pomogli u realizaciji ovogodišnjih aktivnosti, s porukom djece „Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!“.

Ljiljana Kaurić