Blog

U ROVINJU ODRŽANA 3. MALA VATROGASNA OLIMPIJADA

Ni hladno vrijeme i povremena kišica koja je prijetila da s igrališta Valbruna otjera male vatrogasce i gledatelje nije spriječila mališane iz vrtića «Neven» i «Naridola» i područnih odjela u Žminju, Kanfanaru, Balama i Rovinjskom Selu da sudjeluju na trećoj Maloj vatrogasnoj olimpijadi. Ova jedinstvena dječja sportsko-edukativna manifestacija održana je u utorak popodne 26. travnja u organizaciji rovinjske Vatrogasne zajednice i vrtića pod geslom « Ti vatru ne pali jer si jako mali».

Devetnaest ekipa sa po 10 članova natjecalo se u deset disciplina u kojim je bila važna brzina i spretnost. Bilo je tu starih, ali i novih igara kao što je skidanje mačke s drveta, skakanje iz kuće u plamenu, prolaz kroz tunel, ali i gađanje vodenim mlazom, prelaženje staze s auto gumama, štafeta s kanticama vode i druge…

Prvo mjesto pripalo je ekipi 193 iz matičnog «Nevena», drugo «Krijesnicama» iz iste ustanove, a treće «Šajetama» iz Žminja. Organizatori su sve takmičare nagradili medaljama i bombonima, dok je pobjedničkoj ekipi pripao pehar.