Blog

U TUHELJU OBILJEŽEN MAJČIN DAN I DAN OBITELJI

Povodom Majčinog dana i Dana obitelji Društvo “Naša djeca” Tuhelj je u suradnji s OŠ Lijepa naša 11. svibnja organiziralo priredbu “Dijete je srce obitelji” za mame, bake, obitelji i sve drage goste. Prostor osnovne škole odzvanjao je veselom pjesmom, igrom, recitacijama posvećenim majci i obitelji.

U programu su sudjelovali članovi recitatorske i kajkavske družine OŠ Lijepa naša, Predškola, mladi članovi puhačkog orkestra” Lipa”, trubači Glazbene škole Pregrada, učenice 4. razreda, mali zbor DND-a “Cool djevojčice” i igraonica DND Tuhelj. Gošće priredbe bile su kadetkinje mažoretkinja iz susjednog Dubrovčana te najmanja grupa Desinićkih mažoretkinja u čijem su sastavu i djeca iz Tuhlja. Nakon uživanja u dječjoj kreativnosti, djeca i roditelji nastavili su druženje uz slatkiše i sokove.

Mali volonteri, članovi Dječjeg foruma i Dječjeg vijeća osmislili su akciju razmjene stvari. Prikupljeni razni predmeti prodavali su se – SVE PO 10 KUNA. Sakupljeni prihod namijenjen je za ovogodišnji projekt Djeca za Aziju (za djecu Bangladeša).

Dječja mašta i kreativnost dolaze do punog izražaja kad ih se organizirano vodi. DND Tuhelj je zahvalan svim volonterkama i volonterima, učiteljima i učiteljicama koji ulažu napor da bi djeca rasla u veselom i sretnom okruženju.