Blog

UKRAJINSKOJ DJECI URUČENE KARTE MIRA U SKLOPU PROJEKTA “DJECA ZA MIR U SVIJETU”

U suradnji Saveza društava Naša djeca Hrvatske i veleposlanstva Ukrajine u Republici Hrvatskoj, jučer se u Omišu održao susret hrvatske djece iz Društva naša djeca Omiš i djece ukrajinskih vojnika koja su na odmoru u Hrvatskoj. Uoči Dječjeg dana koji se svake godine obilježava 01. lipnja susret je organiziran kao potpora velikom međunarodnom projektu „Djeca za mir u svijetu“.

Cilj projekta „Djeca za mir u svijetu“ je pridonijeti učvršćivanju mira u Ukrajini i diljem svijeta stvaranjem svjetske karte mira od papirnatih golubica s porukama mira djece diljem svijeta. Dječji forumi Saveza DND Hrvatske, točnije Dječji forumi iz Dubrovnika, Nove Gradiške, Banove Jaruge, Bjelovara, Virja, Ogulina, Kutine, Slatine (Dječji forum Osmijeh) i Varaždina (Dječji forum II. OŠ Varaždin i V. OŠ Varaždin) uključili su se u ovaj projekt i izradili karte mira te ispisali mirovne poruke.

Ispred Saveza DND Hrvatske, voditeljica i djeca iz Društva Naša djeca Omiš uručila su ukrajinskom veleposlaniku, gospodinu Oleksandru Levchenku i djeci ukrajinskih vojnika karte mira Ukrajine te su uz prigodan program proslavili Dječji dan.

Inicijatori ove akcije su Veleposlanstvo Mađarske u Ukrajini i počasni konzulat Mađarske u regiji Ivano-Frankivsk, a organizator humanitarna organizacija „Fund Vidrodzhennya Prykarpattya“. Uključivanjem u ovaj projekt doprinijeli smo postavljanju novog ukrajinskog rekorda koji uključuje oko 10 000 djece iz različitih zemalja diljem Europe u izradi poruka mira za djecu u Ukrajini i svijetu, a više o samom projektu pročitajte ovdje.

Fotografije iz Omiša pogledajte u galeriji: