Blog

USKRSNE AKTIVNOSTI DND KOPRIVNICA

Članovi koprivničkog Dječjeg gradskog vijeća i volonteri Društva naša djeca Koprivnica uoči Uskrsa su posjetili nekoliko staračkih obitelji, odnosno bolesnih i usamljenih pojedinaca kako bi s njima podijelili radost slavljenja najvećeg kršćanskog blagdana. Tom prilikom starijim sugrađanima darivali su uskrsne pisanice i cvijeće, te poklon pakete DND. Ukrasi i pisanice izrađeni suu Kreativnoj radionici DND u kojoj su volonterke podučavale djecu raznim tehnikama ukrašavanja jaja i izrađivanja cvjetova od papira.

Ugodno iznenađena neočekivanom posjetom i mogućnošću razgovora s djecom kojoj je ispričala kako se nekada za Uskrs „matkala“ s prijateljicama u svom rodnom selu, gospođa Katarina poželjela je da je češće netko obiđe. „Ne morate čekati Uskrs, slobodno dođite kad imate malo vremena i ne morate mi ništa donijeti. Važno je da imam s nekim pričati“, rekla je volonterima DND. Slične reakcije čule su se i u drugim domovima, a neka druženja čak su završila sa suzama u očima.

Osim za starije sugrađane djeca su u kreativnoj radionici oslikavala pisanice  i za svoje bolesne vršnjake na odjelu pedijatrije koprivničke bolnice. Pisanice i zečići jako su razveselili mališane koji se nalaze na liječenju, ali i medicinsko osoblje koje skrbi o malim pacijentima, a koje se s veseljem uključilo u projekt „Za osmijeh djeteta u bolnici“.

Kroz ove tradicionalne aktivnosti DND ne samo što uljepšava praznike starijim sugrađanima i bolesnim mališanima nego razvija humanost i solidarnost  kod djece sudionika.