Blog

USPJEŠAN DJEČJI TJEDAN U SLATINI

Međunarodni dan djece

Dječji forum „Osmijeh“ u holu OŠ J. Kozarca postavio je plakate kojim su podsjetili učenike na obilježavanje Međunarodnog dana djece.

Radijska emisija „Dječji tjedan“

Prvi dan Dječjeg tjedna, 3. listopada, predsjednica Društva „Naša djeca“ Slatina Snježana Pačarić i tajnica Sanela Tot predstavile su slušateljima Radio Slatine aktivnosti koje će se održati u Slatini tijekom Dječjeg tjedna od 3. do 9. listopada. Pozvale su slušatelje da se sa svojom djecom pridruže dvjema likovnim radionicama u  okviru projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“ u organizaciji Saveza Društava Naša djeca Hrvatske i tvrtke Beiersdorf.

Radijska emisija „Znanost i mladi“

Predstavnici Dječjeg foruma Mladost snimili su radijsku emisiju „Nek` se čuje i naš glas“ koja je emitirana u ponedjeljak, 3. listopada u 11:00 i u 19:30 h. Tema emisije bila je „Znanost i mladi“, a gosti emisije Sanela Jukić, prof. matematike te Eugenijalci: Dora Bačani, Hana Jukić, David Setić i Gita Špoljarić.

Posjet Domu za starije i nemoćne „Zdenka“

Predstavnici Dječjeg foruma „Osmijeh“ sudjelovali su u manifestaciji „Dani kruha u školi“. U suradnji s vjeroučiteljicama Ljiljanom Ivanković i Marinom Martinović i folklornom skupinom „Ethno“ koju vodi vjeroučiteljica Slavica Ostrogonac, posjetili su Dom za starije i nemoćne „Zdenka“ i tom prigodom poklonili krušne proizvode i slastice u okviru školskog projekta Slagalice „Stvaranje filantropske kulture u RH“.

Susret forumaša s obnašateljicom dužnosti župana

Djeca Dječjeg foruma Mladost (OŠ E. Kumičića) i Dječjeg foruma Osmijeh (OŠ J. Kozarca)  s voditeljicama Elvirom Vujčić i Brankicom Safin susrela su se s obnašateljicom dužnosti župana Virovitičko-podravske županije, gospođom Sanjom Bošnjak. Gospođa Bošnjak predstavila je djeci svoje ovlasti i dužnosti, objasnila im je kako funkcionira  županija, a djeca su županici iznijela svoje želje i potrebe: bazen u Slatini, besplatne udžbenike i posao roditeljima.

Ponosni smo što je gđa Bošnjak potpisala ugovor sa Savezom Društvo Naša djeca Hrvatske kojim će naša županija postati „Županija – prijatelj djece.“

NIVEA radionice

Provedba projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“ provedena je vrlo zanimljivo, veselo i poučno u Dječjem kutku „Veseli sat“ Slatina te Dječjem kutku „Veseli sat“ ogranak Senkovac.

Voditeljica prve likovne radionice Renata Grahovac u Dječjem kutku Slatina rasplesala je djecu na putovanju na konjima prolazeći „blatnim“ putovima. Djeca su prionula oslikavanju platnenih vrećica koje je vješto sašila teta Nevenka Grahovac, a tijekom oslikavanja pomagala je teta Dragana Matić.

Voditeljica druge likovne radionice Sanela Tot u Dječjem kutku ogranak Senkovac izvela je zanimljiv igrokaz kojim je uvela djecu u svijet mašte i kazališta. Vrlo domišljato je pripremila izradu lutkica za prst. Nakon provedene radionice, djeca su odglumila malu lutkarsku predstavu.

Dječji uradci s obje radionice uskoro stižu u Zagreb na veliku izložbu igračaka koju pripremaju Savez Društava Naša djeca Hrvatske i NIVEA.

Radionica „Baš kao sva djeca na svijetu“

Voditeljica Dječjeg foruma Osmijeh Brankica Safin osmislila je edukativnu radionicu za svoje forumaše. Radionica „Baš kao sva djeca na svijetu“ potaknula je učenike na razmišljanje da svatko od njih radi upravo ono što i sva druga djeca na svijetu: češljaju se, odmaraju, jedu, uče… Forumaši su nakon radionice izložili svoje foto i likovne uratke na školskom panou.

Dječji vrtić Suncokret ugostio forumaše

Dječji forum Osmijeh posjetio je polaznike Dječjeg vrtića Suncokret. Forumaši su čitali djeci slikovnice, igrali se balonima te pjevali i plesali. Radovali su se što su još uvijek djeca.

Stručno predavanje „Filantropija“

Uvodeći djecu u svijet volontiranja, pedagoginja OŠ J. Kozarca Ana Metić održala je Dječjem forumu Osmijeh stručno predavanje pod nazivom „Filantropija.“ Forumaši s voditeljicom Brankicom Safin priključit će se istoimenom projektu u koji je uključena škola, a ujedno je „Filantropija“ glavna tema Dječjeg foruma Osmijeh ove školske godine.

Poruke djece odraslima

I ove godine djeca Dječjeg foruma Mladost i Dječjeg foruma Osmijeh pisala su poruke odraslima koje su dijelili u gradskom parku tijekom manifestacije „Jesen i dani kruha“.

„Djeca imaju pravo na izražavanje svoga mišljenja!“

„Odrasli, slušajte djecu… i vi ste nekada bili djeca!“

Slikanje na asfaltu

Učenici OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica, OŠ Eugena Kumičića Slatina i područnih škola Bakić, Gornji Miholjac, Josipovo, Novaki i Vaška te OŠ Josipa Kozarca Slatina i područnih škola Donji Meljani, Kozice, Novi Senkovac i Sladojevci zajedno s a svojim učiteljicama slikali su na asfaltu kako bi poslali poruke odraslima i tako obilježili Dječji tjedan. U sportskoj dvorani učenici 3. razreda OŠ J. Kozarca slikali su i pisali poruke na temu „Dijete i djetinjstvo“, dok su učenici 2. i 4. razreda PŠ Senkovac čitali najvažnije članke Konvencije o pravima djeteta i rješavali interakcijski kviz o naučenome.