Blog

VIJESTI IZ GRADA LIPIKA

Elena Tutić i Kristina Zednik napisali najbolje radove

Bogata kulturna večer domoljubne pjesme, poezije i proze održana je u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman 26. veljače u sklopu programa obilježavanja 25. godišnjice početka Domovinskog rata koji se ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Elena Tutić iz Osnovne škole Lipik te Kristina Zednik iz Osnovne škole braće Radića Pakrac napisali su ove godine najbolje literarne radove u projektu Mladi i Domovinski rat, a pri tom su nagrađeni poklon bonovima u iznosu od 500 kuna.
– Ovogodišnja tema je bila “Ratnici svijetla” i došlo se do iznenađujućeg broja kvalitetnih radova, rekao je Miroslav Ivančić, predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika (dalje u tekstu: UHPB-PL) koja je ovaj projekt započela prije sedam godina.
Na drugom mjestu Osnovne škole Lipik je rad Marka Čopa, a na trećem Marina Ljevakovića, dok je u Osnovnoj školi braće Radića Pakrac na drugom mjestu rad Sare Bartoluci, a na trećem Lucije Huška. Ivančić se zahvalio ravnateljici osnovne škole PakracSanji Delač, ravnateljici OŠ Lipik Klaudiji Kovač te njihovim prethodnicima za pomoć i stručno odrađeni posao. Zahvalio se i Srednjoj školi Pakrac, prvenstveno prof. Branku Križanu koji uvijek sa svojim učenicima i školom prati rad braniteljskih udruga, a posebno se zahvalio učiteljici Božici Mandić.

Od kada postoji UHPB-PL trudili smo se da hrvatskoj javnosti, ali i međunarodnoj dokažemo i pokažemo da se početkom Domovinskog rata, obrambenog rata i početak stvaranja velikog sna o nezavisnoj i samostalnoj Hrvatskoj dogodio u Pakracu 1. na 2. ožujka 1991. godine. Sada slobodno možemo reći da je tu činjenicu prihvatila velika većina Hrvatske javnosti pa je ove godine i pokrovitelj obilježavanja predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabara Kitarović.”, rekao je Ivančić kako predstavnik udruga koja je uz gradove Pakraca i Lipik organizator obilježavanja 25. godišnjice Domovinskog rata u RH.

Kulturnoj večeri su prisustvovali pomoćnik ministra regionalnog razvoja Davor Huška, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, zamjenica gradonačelnika Grada DaruvaraIvana Djedović, izaslanica gradonačelnika Lipika Irena Tutić, brojni drugi predsjednici braniteljskih udruga slavonskog i moslavačkog bazena, u velikom broju učenici osnovnih i srednjih škola.

 

Najbolji u županiji je likovni rad Moreška Tare Dašek iz Lipika

Osnovna škola „Lipik“ 26. veljače udomaćila je izložbu učeničkih radova županijskog natjecanja iz područja vizualne umjetnosti i dizajna „LIK 2016.“ na kojem je sudjelovalo 60 učenika iz osam osnovnih škola Požeško-slavonske županije, a tijekom svečanog otvorenja uručene su pohvalnice autorima 10 najboljih radova i zahvalnice mentorima učenika te priznanja i nagrade autorima tri najbolja rada.

Po izboru županijskog prosudbenog povjerenstva u sastavu prof. Vere Ćuže-Abramović iz Gimnazije Požega, učiteljaMladena Relote iz OŠ „Vladimira Nazora“ Trenkovo i ravnateljice Muzeja grada Pakraca Jelene Hihlik učenici osmog razreda Osnovne škole „Lipik“ Tari Dašek uručeno je priznanje i nagrada za osvojeno prvo mjesto na ovogodišnjem županijskom natjecanju, a njezina mentorica je nastavnica likovne kulture OŠ „Lipik“ i OŠ Grigora Viteza“ Poljana Andrea Gašparec-Dražić. Za drugo mjesto na natjecanju priznanje i nagrada uručeni su učenici šestog razreda OŠ „Antuna Kanižlića“ Požega Ani Aušprung čiji je mentor Robert Kresina te za treće mjesto učenici petog razreda OŠ „Mladost“ Jakšić Ivi Bošnjak čija je mentorica Sanja Mišić.

Županijska izložba radova učenika iz Požeško-slavonske županije otvorena je u holu OŠ „Lipik“ svečano uz izvedbu velikog zbora učenika pod vodstvom profesorice Jadranke Radonić-Sirovice nakon čega je ravnateljica Klaudija Kovač svima zaželjela dobrodošlicu u Lipik i čestitala na postignutom uspjehu autorima 10 odabranih radova. Potom je uslijedilo uručenje pohvalnica, zahvalnica te nagrada i priznanje učenicima i njihovim mentorima koje uručili ravnateljica Klaudija Kovač i tajnica županijskog povjerenstva Andrea Gašparec-Dražić.

Još vijesti iz Lipika pogledajte na:

http://www.compas.com.hr/clanak/10/1981/lipik-ima-novi-promotivni-video.html

http://www.compas.com.hr/clanak/3/2004/osnovnoskolci-se-pridruzili-svjetskoj-kampanji-protiv-nasilja.html

http://www.compas.com.hr/clanak/2/2012/osnovnoskolci-iz-lipika-prvaci-zupanije.html

http://www.compas.com.hr/clanak/1/2024/osmero-mladih-iz-lipika-na-edukaciji-u-zadru-

http://www.compas.com.hr/clanak/11/2025/pokazna-kola-tenisa-u-lipiku.html