Blog

VIKEND U ZNAKU 40 ROÐENDANA DND OZALJ I 6 GODINA PRIČAONICE

U petak, 6. travnja  program smo otvorili u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj izložbom „Sve ove godine“  o šest godina Pričaonice te 40 godina DND Ozalj  koja je otvorena sve do kraja travnja. Sandra Turkanović održala je zanimljivu prezentaciju o Pričaonici, nastavili smo pričom za djecu koju je ispričala naša teta pričalica Marija Mesarić, ugostili smo dragu glumicu Ines Cvitković koja je s djecom iskušala dramsku igru, a zatim izradili lutkice koje su djeca ponijela kući kao uspomenu. Za vrijeme kreativne radionice, Melita Golub roditeljima je održala predavanje o kvalitetnim slikovnicama za djecu. Svi posjetitelji i posjetiteljice dobili su prigodne rođendanske darove – djeci su podijeljene kriške kartonske rođendanske torte pune slatkiša te ručno izrađeni srcoliki magnetići s prigodnim citatima, dok su odrasli dobili ručno izrađene magnetiće u obliku otvorene knjige s citatima o čitanju. Za ove krasne kreativne darove zaslužna je ponajviše Bojana Cvijak, a da bi sve ostalo zabilježeno slikom, Ivana Lukšić Šegina. Slavlje je zaokruženo dječjim domjenkom s grickalicama i sokovima što je posebno razveselilo mališane.

Slavlje se nastavilo u subotu, 7. travnja, prezentacijom o radu Društva koje je pripremila Martina Bogović, podjelom zahvalnica za iznimni doprinos radu Društva Sonji Ćapin Šegavić i Sandri Turkanović , nastupom dječje plesne skupine „Dance Stars“ te predstavom Kontrakcije  profesionalne glumice Ines Zmazek koja govori o vrlo aktualnom problemu današnjice – kako poslovni život sve više zadire u privatni. Na kraju smo druženje nastavili uz domjenak i rođendansku tortu.

Rođendansko slavlje popratili su i lokalni mediji Radio Mrežnica i Trend TV – hvala im na tome. A hvala i svima koji su prisustvovali obilježavanju ove dvije, nama važne godišnjice, a posebno nam je drago što su i predstavnice Saveza DND Hrvatske, Snježana Krpes i Marina Žilić uveličale našu proslavu.