Blog

ZA SVETOG NIKOLU DARIVANO 57 DJECE ROĐENE U 2012. GODINI U KRIŽU

Općina Križ već nekoliko godina ponosno nosi naziv Općine – prijatelja djece. Prigodno uz Svetog Nikolu, dana 06. prosinca 2012. godine u vijećnici Općine Križ održan je prijem za djecu rođenu tijekom 2012. godine na području Općine Križ. Od 1. siječnja 2012. godine do 1. studenog 2012. godine rođeno je 57 djece i to 29 dječaka i 28 djevojčica među kojima je i jedan par blizanaca te jedan par blizanki.

155

Općinska načelnica Općine Križ Ivana Posavec Krivec i predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Tomo Benko čestitali su obiteljima na prinovama te im zahvalili što su u ova teška vremena doprinijeli porastu nataliteta.

188

Uz dar za Svetog Nikolu od Općine Križ u obliku majica s natpisom „Općina Križ u srcu“, djeca su dobila vrijedne poklon-pakete tvrtki koje su na molbu Općine Križ sudjelovale u ovoj akciji darivanja djece. Riječ je o tvrtkiBeiersdorf d.o.o. Zagreb koja je poklonila NIVEA artikle, zatim tvrtci Kadulja A.M d.o.o. Samobor generalnom zastupniku za AVENT proizvode te tvrtciEuroalba d.o.o. Zagreb koja je donirala NUK proizvode.

196

Općina Križ prvi je put organizirala ovakav prijem, a želja je da se tradicija darivanja djece nastavi i tijekom narednih godina kao što se već niz godina izdvajaju sredstva iz Proračuna Općine Križ u obliku novčane pomoći za rođenje djeteta. Za rođenje prvog djeteta roditelj dobiva novčanu pomoć u iznosu 1.500,00 kuna, za rođenje drugog djeteta 1.700,00 kuna, a za rođenje trećeg i svakog daljnjeg djeteta 2.000,00 kuna. U 2013. godini Proračunom Općine Križ predviđeno je 120.000,00 kuna za pomoć roditeljima prilikom rođenja djeteta.

Prigodnim darivanjem djece i izdvajanjem za pomoć roditeljima povodom rođenja djeteta, Općina Križ nastoji potaknuti mlade ljude na osnivanje obitelji te povećati natalitet na svom području.