Blog

ZABOČKI MALIŠANI PROSLAVILI 20. ROĐENDAN

Zabočki mališani, dječji zbor Društva Naša djeca Zabok slavljeničkim koncertom obilježili su 20 godina postojanja i 60 godina DND-a Zabok. Tom prigodom izdan je i novi CD pod nazivom „Veliki i mali“. Na slavljeničkom koncertu okupili su se i bivši i sadašnji pjevači i pjevačice, odnosno pjevači i pjevačice svih generacija Zabočkih mališana.

_MG_2

Koncert su započeli kultnim hitovima En ten tini i Dumba, dumba koji su bili zaštitni znak početaka većine koncerata Zabočkih mališana u ovih 20 godina te ih djeca pjevaju s veseljem. Sam izlazak pjevačica i pjevača svih generacija izazvao je kod prepune dvorane Osnovne škole K.Š. Gjalskog gromoglasan aplauz i ushićenje.

_MG_3

Prisutne je pozdravila predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak koja se osvrnula na same početke Društva Naša djeca Zabok i dječjeg zbora Zabočki mališani te zahvalila svima koji su doprinijeli da Zabočki mališani postanu upravo to što jesu, respektabilan i prepoznatljiv dječji zbor u cijeloj Hrvatskoj. Upravo iz tog razloga Zabočke mališane došli su podržati i iz Ureda Unicef-a u Hrvatskoj, v.d. predstojnica Đurđica Ivković koja je izrazila veliko zadovoljstvo i zahvalu što može prisustvovati ovom prekrasnom događaju i čestitati DND-u Zabok, Zabočkim mališanima i voditeljici Jasenki Borovčak 20. rođendan. „Koncert koji su nam večeras pripremili mogao bi se održati u bilo kojoj svjetskoj metropoli. Unicef i DND Zabok su dugogodišnji prijatelji i partneri i mi iz Unicef-a smo jako ponosni na našu suradnju i prijateljstvo i još jednom veliko hvala za ovu večer kojom ste nam darovali puno pozitivne energije i iskrenih emocija“ – rekla je Đurđica Ivković. Mališanima je sretan rođendan zaželjela i zamjenica župana Jasna Petek i zaželjela još puno godina lijepog pjevanja.

_MG_5

Zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek je čestitao svima koji su dali svoj doprinos u ovih 20 godina kako i za ovako lijepi slavljenički koncert te obećao da će Grad i dalje podržavati rad Društva Naša djeca Zabok za dobrobit djece našega grada.

Nastavili su se redati poznati hitovi koji su se rado pjevali u svim generacijama Zabočkih mališana: Veseli vlak, Magarac i kukavica, Kiša od slatkiša, Dedek taj, Izgubljena cipela, Smiješna pjesma uz klavirsku pratnju Lidije Jadek, bivše i sadašnje Zabočke mališanke.

_MG_6

Zabočki mališani su u 20 godina svog postojanja održali nebrojene, uspješne nastupe kojima su uvijek plijenili pozornost publike, ali i glazbenih stručnjaka. Nastupali su na Smotrama dječjeg stvaralaštva Saveza društava Naša djeca Hrvatske te ostalim događanjima u gradovima i dvoranama diljem zemlje. Također su nastupali na sceni Koncertne dvorane „Vatroslav Lisinski“, Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i na svečanosti povodom 60 godina Unicef-a. U ovih 20 godina izdali su kazetu „Veseli vlak“ i 2 CD-a: „Kiša od slatkiša“ i „Gle, igre li krasne“.

_MG_8

Povodom 20 godina Zabočkih mališana izdan je i novi CD „Veliki i mali“ koji se promovirao na ovom slavljeničkom koncertu, a snimali su ga predstavnici svih generacija Zabočkih mališana, odnosno na njemu pjevaju i bivši i sadašnji pjevači pa je po tome poseban i jedinstven. Zabočki mališani su i dalje ostali u svom prepoznatljivom stilu izvodeći dječje pjesme Ah, što volim, Vesela pjesma, Laku noć, Uspavanka, Kada treba učiti, Šaputanje, Postoji jedan, Dobro jutro, Himna zadrugara, a završili su s poznatim hitom Kad bi svi u kojem im se pridružio poznati zabočki glazbenik Tomislav Goluban, već stalni suradnik Zabočkih mališana.

_MG_7

Slavljenički koncert okupio je sve generacije Zabočkih mališana te oduševio publiku koja je na kraju zajedno sa zborom i zapjevala Kad si sretan!

_MG_9