Blog

ZAVRŠEN LJETNI KAMP U POREČU KOJI JE OKUPIO 312 DJECE

Velikom feštom u subotu poslije podne zaključen je ovogodišnji ljetni kamp Društva Naša djeca Poreč, Zabavna ljetna baza. U gotovo dva mjeseca, od 25. 6. do 18. 8., u kampu je bilo 312 djece u četiri smjene, a u svakoj tri dobne skupine. O njima je brinulo 13 voditelja/ica i asistenata/ica, od kojih dvoje asistenata u sve četiri smjene, a dvije voditeljice u tri smjene. Njima je pomagalo 14 volontera i volonterki, od kojih je troje ostalo u 3 smjene, a troje u dvije smjene. Ukupno su ostvarili 1728 volonterskih sati, što čini 216 radnih dana. Ogroman je to posao iza čitavog tima, koji je brinuo o djeci na plažama, izletima u Dino park, Zelenu lagunu, Otok Sveti Nikola, Istralandiju, osmišljavao im zanimljive igre, kreativne trenutke, zabavu i ponešto učenja, prvenstveno onoga koji se odnosi na funkcioniranje u grupi djece, druženje, prijateljevanje, pomaganje…

Nasmijana dječja lica dovoljan su pokazatelj kako su proveli ljeto ili samo dva tjedna u kampu DND-a, a fešta kojoj su roditelj dali pravi obol svojim angažmanom pokazuje i što kamp znači zaposlenim obiteljima. Jedna je mama rekla: „Nema tih riječi zahvale koje mogu izraziti koliko mi znači to što vam mogu ujutro ostaviti dijete, otići na posao znajući da je sigurno i da se zabavlja i igra s drugom djecom, ide na more, stvara nova poznanstva…“, a slični su komentari roditelja i na anketama koje smo im ponudili nakon svake smjene.

DND Poreč pokušat će i do godine ponoviti Zabavnu ljetnu bazu u jednakom formatu i na istom mjestu, bude li to moguće, jer odgovara na potrebu roditelja u turističkom Poreču.