Blog

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA “OSTAJEM U IGRI – SOCIJALNO UKLJUČIVANJE KROZ TERAPIJU IGROM”

25. ožujak 2022. – Zajedno s vodećim partnerom Društvom “Naša djeca” Maksimir održali smo završnu konferencija projekta ”Ostajem u igri – socijalno uključivanje kroz terapiju igrom!” u Hotelu Academia Zagreb.
Na konferenciji smo ugostili načelnicu Sektora za razvoj socijalnih politika, Milenu Koren, dopredsjednicu Savez društava “Naša djeca” Hrvatske, Sanju Škorić, socijalnu pedagoginju i terapeutkinju igrom, Barbaru Demović, predsjednicu Udruge za promicanje kvalitete života RADAR, Moniku Friščić, prof. pedagogije i andragogije, Sonju Vrban, konzultanticu koja je predstavila ulogu ESF-a u razvoju socijalnih usluga u zajednici, Luciju Šplier te koordinatoricu projekta koja je predstavila ishode i rezultate, Maju Rupčić.
Svoje iskustvo edukacije i rada s djecom i roditeljima prenijeli su nam edukanti terapije igrom i Filial Play vještina: Armin Hadžić, Tanja Cvijanović, Neva Ljuština i Marija Naglić.
Završnu riječ konferencije imala je Snježana Krpes, glavna tajnica Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske te Ivanka Gregurinčić socijalna pedagoginja i terapeut igrom.
Događaj se mogao pratiti preko ZOOM platforme, te zahvaljujemo svima koji su se online uključili, a posebno zahvaljujemo moderatorici konferencije Mladenki Majerić, našem fotografu Mirku Cvjetku i volonterkama Loreni Bencarić i Petri Berišić. 🌼
  • Ostajem u igri! – Socijalno uključivanje kroz terapiju igrom“ dvogodišnji je projekt Društva „Naša djeca“ Maksimir  kojeg provodi u partnerstvu sa Savezom društava „Naša djeca“ Hrvatske, a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 1.499.622,58 HRK. Projektom se želi smanjiti socijalna isključenost djece i mladih s problemima u ponašanju i opterećenost njihovih roditelja uslijed nerazvijene mreže socijalnih usluga u Hrvatskoj uvođenjem inovativnih usluga kao što je TERAPIJA IGROM.
  • Više o projektu: www.ostajemuigri.hr