Blog

ZAVRŠNA SVEČANOST DND-A NAŠICE I HUMANITARNA AKCIJA ZA DAVIDA

U organizaciji Grada Našica i Društva Naša djeca Našice u subotu 10.6. u Domu kulture Našice je održana završna svečanost “Što sve djeca znaju”. Djeca i voditeljice dramske skupine, Dječjeg foruma te mlađe i starije ritmičke skupine pokazala su kroz raznolik i bogat program što su radila i naučila tijekom godine. Predsjednica DND-a Darija Vlajnić čestitala je mališanima te zahvalila svim roditeljima, voditeljicama skupina i djeci te svim suradnicima na povjerenju, zajedničkom radu i doprinosu Društvu “Naša djeca”. U holu Doma kulture postavljena je prigodna izložba dječjih radova igraonice DND-a Našice.

Uz predstavu koju su održale sve skupine DND-a, prikupljali su se i dobrovoljni prilozi za njihovog sugrađanina malog Davida.

Brojni Našičani iznova su se angažirali i udružili u više no plemenitom cilju – prikupljanju pomoći za liječenje 12-godišnjeg Davida Mucafira iz Našica, teško oboljelog od akutne leukemije koji se trenutačno liječi kemoterapijama. Na glavnom našičkom trgu i u velikom parku u subotu je održana humanitarna akcija simboličnog naziva “Našice za Davida”, u kojoj je prikupljeno više od 20.000 kuna.

U akciji na trgu sudjelovale su članovi Moto kluba Racing, Društva Naša djeca Našice, Dječjeg gradskog vijeća Grada Našica, Dječjeg vrtića Zvončić, Udruge Zagoraca Kaj, Crvenog križa Đurđenovac, Zajednice žena Katarina Zrinski, Udruge žena Lila te Učeničke zadruge Tomislav OŠ Kralja Tomislava, a koji su nudili kolače, lepinje, rukotvorine, suvenire, cvijeće i razne predmete. Subotnje humanitarno druženje na trgu obogatile su našičke mažoretkinje koje su nastupile uz Gradsku glazbu. Tijekom akcije održana je i humanitarna utrka “Trčim za Davida” kojoj se odazvalo stotinjak djece koja su trčala 600 metara te 230 odraslih rekreativaca i sportaša pred kojima je bila dionica duga pet kilometara. Tako je taj dan bio u potpunosti podređen jednom cilju – NAŠICE ZA DAVIDA!