Blog

EU TJEDAN U NOVOJ GRADIŠKI

Uz  potporu Odjela za razvoj i EU integracije Brodsko-posavske županije  i pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška u Novoj Gradiški je raznovrsnim sadržajima za djecu i mlade  5.-9. svibnja  obilježen EU tjedan. U suradnji  Informacijskog centra Europe Direct  Nova Gradiška  i  Dječjeg vrtića  Nova Gradiška za djecu predškolske dobi  je organizirana likovna radionica bojanja zastava zemalja članica Europske unije, a djeci su podijeljeni  i  prigodni promotivni materijali u formi slikovnica i bojanki.

U organizaciji Društva Naša djeca Nova Gradiška  i u suradnji s gradskim osnovnim školama „Mato Lovrak“ i „Ljudevita Gaja“ centar grada pretvoren je u veliki i sadržajima bogat info-prostor „Europa u našem u gradu“, na kojem su izloženi suveniri, obilježja i delicije europskih zemalja. U glazbeno-scenskom programu nastupile su novogradiške mažoretkinje i Plesni studio Marine Mihelčić. Društvo Naša djeca Nova Gradiška organizator je i kviza  „Lektirom kroz EU“.U organizaciji Udruge za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja “Pozitiva” i u suradnji s novogradiškom Gimnazijom, Industrijsko-obrtničkom i Elektrotehničkom i ekonomskom školom  te Informacijskim centrom Europe Direct  održana je  biciklijada srednjoškolaca, okrugli stol  „Mogućnost školovanja u drugim državama članicama EU”, Dani otvorenih vrata srednjih škola i koncert srednjoškolskih bendova „Europsko-hrvatsko za mlade“.

U obilježavanje EU tjedna u Novoj Gradiški uključili su se i LAG Zapadna Slavonija  prezentacijom  filma „Poslije godina mržnje“ , Radio-amaterska udruga „Slavča“  volontersko-promotivnom akcijom „EU Ham Spirit Week” i Gradska glazba Nova Gradiška promenadnim koncertom „ Glazbena razglednica EU“. Potporu djeci, mladima i organizatorima EU tjedna svojom su nazočnošću dali zamjenik župana Brodsko-posavske županije Davor Vlaović, pročelnik županijskog  Upravnog odjela za EU integracije Marijan Štefanac i Ljiljana Lukačević, zamjenica gradonačelnika Grada Nova Gradiška- prijatelja djece.