Blog

19. MALI KARNEVAL U POREČU

Devetnaestim velikim malim karnevalom prodefiliralo je 19 maškaranih grupa iz porečkih vrtića i Osnovne škole Poreč – 466 djece i 43 odrasle osobe. Svaka grupna maska pripremila je i plesnu koreografiju uz odabranu muziku.

A grupne maske bile su iznimno maštovite – od vrećica čaja, preko snjegovića i snješkica, razglednica iz Poreča, plavetnih valova, zečića, zvjezdica, otoka, Spužve Boba, veselih maškara, limača, pčelica, klauna, kockića, skijaša, šahovskih figura čarobne šume, Minionsa, zvrkića do malih kuhara. Sunce je izmamilo velike i male na Trg slobode, jer Veliki mali karneval ispuni Trg i Grad prštećom dječjom energijom.

I 19. veliki mali karneval omogućile su zajedničkim snagama odgajateljice i odgajatelj, učiteljice, roditelji koji su pomagali u izradi maski i, dakako, male maškarice. Pripremu, organizaciju i sam karneval koordiniralo je Društvo Naša djeca Poreč, kroz program su vodile klaunice Ema i Sara, a Ivana, Beti i Megi su djecu zabavljale. Grad Poreč dao je logističku podršku i pokrio dio troškova.  Ove smo godine imali rekordan broj maškaranih grupa i 132 sudionika/sudionice više nego lani.