Blog

UREĐENE ČEKAONICE NA ODJELU PEDIJATRIJE U SAMOBORSKOM DOMU ZDRAVLJA

Naši najmlađi sugrađani i njihovi roditelji zasigurno su primijetili novosti u čekaonicama na pedijatrijskom odjelu u samoborskom Domu zdravlja koje su osvježene novim bojama i namještajem.

Među najvažnijim promjenama su nova previjališta, koja su sad puno primjerenija i praktičnija. Ovdje će se postavljati i različiti plakati, info ploče i letci, kako bi roditelji i djeca bili upoznati sa svim dječjim  događanjima u gradu.

Uređenje čekaonica potaknuo je Koordinacijski odjel Grada Samobora za provođenje akcije Grad prijatelj djece, a ovim putem zahvaljujemo Zagrebačkoj županiji i Domu zdravlja Zagrebačke županije koji su prepoznali tu inicijativu i uložili sredstva u potrebne radove.

Preko 95% djece do 7 godina s područja Samobora i Svete Nedelje obuhvaćeno je pedijatrijskom skrbi, što znači kompletnom brigom o zdravlju djece, kako kurativnom  tako i preventivnom. Pedijatrijski odjel ima jako dobre pokazatelje kvalitete rada, a perinatalna i dojenačka smrtnost su daleko ispod prosjeka za Hrvatsku. (prema podacima HZJZ traženim u svrhu ispunjavanja Startnog upitnika Akcije Grad Samobor – prijatelj djece).

Uređenje čekaonica, u kojoj djeca s roditeljima čekaju i po nekoliko sati, primjerice u vrijeme epidemija, gripe i drugih respiratornih bolesti osobito u zimskom  periodu, važno je za ostvarivanje ciljeva Akcije – stvaranje još boljih uvjeta za djecu i njihove roditelje, kao i za pedijatre koji su odgovorni za njihov zdrav razvoj