Blog

ODRŽAN JE DJEČJI MASKENBAL 2016. GODINE U OGULINU

Predajom ključa grada meštru parade započela je vladavina maski u Ogulinu u manifestaciji dječjeg maskenbala kojom je  Društvo Naša djeca Ogulin započelo obilježavanje svojih 30. godina rada i djelovanja udruge.

Ovogodišnji maskenbal je bio najveći i najmasovniji do sada, tako da im  je i prostor Gradske sportske dvorane bio premalen da svoje kreacije pokažu sva djeca koja su se maškarala, a to je bilo omogućeno samo grupnim maskama koje su i sudjelovale u zabavnom programu.

Svoj nastup i ples izvele su mažoretkinje svih timova, Dječji forum Klek, Dječje gradsko vijeće, djeca iz vrtića Ogulin i Josipdol, Klinci Ogulinci, djeca osnovnih škola Ogulina, Josipdola, te Gimnazije Ogulin kao i Puhački orkestar DVD-a.

Program je započet predajom ključa  grada kojeg je gradonačelnik predao meštru parade a nakon čitanja optužnice Imbri, koji je i ove godine bio krivac svih maskenbala,  protjeran je iz dvorane tako da je maškarano ludilo moglo započeti.

U  bogatom dvosatnom programu bilo je veselja, pjesme i plesa, a kako to nalažu i običaji DND Ogulin je uz pomoć svojih sponzora podjelilo ove godine 1000 krafni, 600 šalica čaja i kakaa, nekoliko kilograma bombona, 100 balona.

Komisija za izbor najljepše i najorginalnije maske nije imala nimalo lak zadatak, ali ipak na kraju proglasili su najljepše 3 grupne i 3 pojedinačne maske.

  1. nagrada grupne maske, Snjegovići, otišla je u Dječji vrtić Josipdol,
  2. nagrada Frankopanski vitezovi, pripala je djeci iz Dječjeg vrtića Bistrac Ogulina a
  3. nagrada Pingvini, osvojila su djeca iz drugih razreda Prve osnovne škole Ogulin.

Od pojedinačnih maski za najorginalniju je izabran Petar Par, druga je Crvenkapica a treća nagrada je pripala Buba Mari.

Uz organizatora manifestacije, Društvo Naša djeca Ogulin, ove godine kao suorganizator pojavljuje se i Prva osnovna škola Ogulin sa svojom Potjehovom družinom, iz razloga što su zajedno krenuli u humanitarnu akciju „Zrncima dobrote do punog srca”, tako da će i dio prihoda ostvarenog od prodaje ulaznica biti doznačen na račun humanitarne akcije.

Na kraju upućujem veliku zahvalu svim volonterima Društva Naša djeca Ogulin, voditeljima, meštru, učiteljicama, odgajateljima, pojedincima koji su se sami ponudili za pomoć a veliko hvala i svim sponzorima  koji zaslužuju da ih se i javno objavi: Marcshe restorani, Mivit Pekara, Pekara Bošt, Pekara Đula, Gavranović, Plodine, Korekt, Radio Ogulin, Prva osnovna škola Ogulin, Auto Lovrić,Voćarna Kivi, Putnička agencija Klek, Frizerski obrt  Luka, Dječji vrtić Bistrac Ogulin, Ugostiteljski obrt Stari grad, Limarski obrt Belin i Foto video IN.

Više o dječjem maskenbalu možete uskoro pročitati na stranicama Društva Naša djeca Ogulin (www.dnd-ogulin.hr).