Blog

ROOLADA I MASKIRANI PARTY U POREČU

Male i velike maškare napunile su u subotu popodne dvorište bivšega remonta za 19. veliki mali karneval. Dio njih stigao je na kotačima da bi mogli sudjelovati u rooooladi, maškaranom natjecanju u rolanju, bicikliranju, romobiliranju…. Oni bez kotača skakali su na trampulinu, igrali stolni nogomet, okušali se u streličarenju, grupnim igrama u kojima su prednjačile pčelice – čitava dva razreda, 1a i 1 c OŠ Poreč na čelu s učiteljicama Marijom Matasović i Elenom Vivodom. Njihova je grupna maska nagrađena tortom koju je za karneval donirao Concettino.

Na poligonu je na bičikleti najbolja bila osmogodišnja Ana Butković, a drugi i treći šestogodišnjaci Deni Plevel i Lucia Ljuština. Najbrži je na romobilu bio Mauro Tubaković, za njim su stigli Teo Milohanović i Tin Kuterovac, a  jedine hrabre rolerice Lara Biljuh i Emili Jakominić natjecale su se s predsjednicom DND-a Sonjom Kotur Lovreković. Najspretniji na koračima nagrađeni su kalendarima DND-a, lizaljkama i bijelim maskama iz donacije Lory Masks. Jedna mala anđelica, koja je imala najbolji ručno izrađen kostim svoju je nagradu, Lory Masks pobojala već sljedećeg dana. Concettino je razveselio sve sudionike rooolade šarenim čokoladnim rolatima

Dok su se djeca i odrasli igrali, iz kuta dvorišta dopirali su mirisi svježe friganih fritula i vrućeg čaja. Okrepa je dobro došla nakon natjecanja, a prije maškaranog plesa u zatvorenom prostoru. Uz dobru muziku zaplesali su i roditelji.