Blog

KONFERENCIJA “ULOGA ŽUPANIJA U STVARANJU ZAJEDNICA PRIJATELJA DJECE” U ZABOKU

U okviru projekta „Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za ostvarivanje prava djeteta“ kojeg vode Savez društava Naša djeca Hrvatske i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, organizira se konferencija “Uloga županija u stvaranju zajednica prijatelja djece” koja će se održati 7. prosinca 2016. godine u Velikoj galeriji Grada Zaboka s početkom u 10.00 sati.

Na konferenciji će biti riječi o ulozi županija u uspostavi zajednica prijatelja djece te će se predstaviti okvirni kriteriji projekta „Županija – prijatelj djece“. Središnji će pak dio konferencije pokušati odgovoriti na pitanje kako doći do kvalitetne skrbi i usluga za djecu u zajednici i cijeloj županiji.

Osim predstavljanja primjera dobre prakse programa i aktivnosti za podršku djeci u zajednici na primjeru domaćina Krapinsko-zagorske županije, na konferenciji će se otvoriti i važne teme za raspravu o ulozi županija u razvoju kvalitetne skrbi i usluga za djecu. Neke od njih su zajednički prioriteti za daljnja ulaganja u programe za djecu, međusektorska suradnja, dječja participacija, socijalna skrb za djecu, jednake mogućnosti, financijska izdvajanja za djecu, skrb za ranjive skupine djece te županije kao izvor međusobne podrške.

Na konferenciji će govoriti prof. dr. sc. Josip Grgurić, član Središnjeg koordinacijskog odbora Akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“, Sonja Borovčak, voditeljica Radne skupine za izradu kriterija projekta „Županija – prijatelj djece“ i članica Središnjeg KO Akcije, mr. sc. Jasna Petek, prof., zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije za društvene djelatnosti, doc. dr. sc. Rajko Fureš, prim. dr. med. i Jasenka Borovčak, tajnica DND-a Zabok te djeca iz DGV-a Zabok.

Konferenciju podržavaju Krapinsko-zagorska županija, Grad Zabok i Hrvatska zajednica županija.

Na Konferenciju se možete prijaviti putem prijavnice za sudjelovanje, a program potražite ovdje.