Blog

6. LJETNE RADIONICE GRADA PRELOGA

Čast nam je predstaviti ovogodišnje Ljetne radionice Grada Preloga, inače jedan od najvećih ponosa Društva Naša djeca Prelog kao i Grada Preloga, koje se od 2009. provode tijekom mjeseca srpnja. Svakom godinom broj radionica i volontera voditelja je sve veći, kao i pozitivan odaziv djece. Većinu radionica organiziraju i vode volonteri Društva Naša djeca Prelog, ali tu je i Dom kulture Grada Preloga kao i Knjižnica i čitaonica Grada Preloga.

Ove je godine organizirano desetak radionica na koje se odazvalo stotinjak djece: Kreativci u igri zajedno, Došao je čas da se pomire mačka i pas, Plesna radost, Mali šahisti, Kreativna radionica, radionica „Tu sam svaki petak – Kros liga“, dramska radionica, scenska radionica, glazbena radionica i radionice u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga.

Na radionicama se plesalo, pjevalo, sviralo, trčalo, natjecalo, zabavljalo, učilo, razmišljalo, igrale su se raznovrsne igre, izrađivale različite kreativne stvari i predmeti prilagođeni željama, vještinama i dobi djeteta, učio se igrati šah, učila se i vježbala gluma te scenski nastupi, učilo se o moralu i toleranciji. Ukratko, kreativnošću, igrom, učenjem i gibanjem poticao se stvaralački potencijal djece, originalnost, mašta, znatiželja, poriv za istraživanjem i otkrivanjem, rješavanjem problema, komunikacija, moralno prosuđivanje, prijateljstvo, tolerancija i nenasilno rješavanje sukoba, zdravlje, razvoj, samopouzdanje, veselje i zabava.

Sve urađeno, izrađeno i naučeno na radionicama prikazalo se na završnoj priredbi u Domu kulture Grada Preloga gdje se održala zajednička promocija radova, stečenih vještina, priredba djece, gluma, plesanje, pjevanje, sviranje te zajedničko druženje. Kao i na radionicama, tako i na završnici, okupio se velik broj djece i posjetitelja koji su bili oduševljeni rezultatima radionica.

Pogledajte nekoliko fotografija radova te djece na radionicama koje će vam reći puno više od samih riječi.