Blog

LJETNE AKTIVNOSTI U LIPIKU

U gradu Lipiku, sudioniku akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”, održane su brojne akcije i događanja u srpnju ove godine, a nastavit će se i u kolovozu.

IV. Ivanjski krijesovi

Dana 21. lipnja u organizaciji Udruge za očuvanje narodnih običaja “Lido” Dobrovac kod nogometnog igrališta u Dobrovcu (naselje u sastavu grada) održani su IV. Ivanjski krijesovi koje je kao i prošle godine pohodilo više od tisuću i petsto ljudi. Sportske igre počele su u popodnevnim satima. Takmičila se mladež DVD Dobrovca, DVD Velikog Banovca i  DVD Antunovca, igralo se graničara, natjecalo u spravljanju fiša. Zabava je bila u središtu pozornosti, a uz ugostiteljsku ponudu među interesantnim aktivnostima bilo je ispeći sam sebi kobasicu na žaru. Dobrovčani su za tu prigodu podjelili 100 kg kobasica, a oni koji su se upustili u pečenje, “ispekli” su odmah i sebe. Uz kulturni program naših lokalnih udruga posjetitelji su se zabavljali uz Tamburaški sastav Bekrije. Središnji događaj, paljenje krijesa dogodio se oko 22 sata kad se vatra vinula visoko u zrak, a na oduševljenje prisutnih s njom je došla i toplina koja je barem malo ugrijala prvu ljetnu prohladnu noć.

Škola plivanja

Početkom srpnja u Lipiku je organizirana Škola plivanja. Djeca su uživala u vodi. Školu plivanja na lipičkim bazenima pohađa 17 djece starosti 5 do 11 godina. Voditelj je Marin Kermeci, profesor kineziologije i stručni asistent na katedri za kineziologiju Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu, dislociranog studija u Pakracu. Ima još puno zainteresiranih pa bi voditelj Škole plivanja do kraja ljetne sezone trebao započeti raditi s još jednom grupom djece. Cijena lipičke Škole plivanja u trajanju od 40 sati je 100 kuna.

Nastavak izgradnje staze za skakanje s biciklima

Dana 8. srpnja nastavljena je izgradnja dirt staze za skakanje s biciklima. Djeca – pokretači akcije – sami grade stazu za ovu popularnu aktivnost. Dirt-staza je smještena uz igralište NK Lipik 1925 sa zapadne strane na prostoru parkirališta.

Biciklijada Stazama lipicanca i kune

Tradicionalna biciklijada Lipika i Pakraca vozila se je u nedjelju 20. srpnja 2014. godine. I ove godine na Biciklijadi su se okupili stari i mladi, brojne obitelji s djecom te amaterski i profesionalni sportaši, sveukupno oko sto tridesetak sudionika.

Biciklijada je krenula iz Pakraca oko 16 sati kroz naselja Japaga, Šeovica i Skenderovci do Lipika. Kod zgrade gradske uprave u Lipiku biciklisti su se odmorili i okrijepili. Nakon odmora krenuli su dalje, izmjenjenom rutom u odnosu na prošle godine, kroz hladovine aleja u lipičkom parku, pokraj ergele lipicanaca na izlasku iz Lipika do jezera Raminac. Vozilo se je uz istočnu obalu Raminca pokraj ribiča i izletnika do ceste za Klisu pa dalje do Matkovca i jezera Pakurnovac. Nakon odmora na izletištu Pakurnovac biciklisti su se vratili kroz Prekopakru natrag u Pakrac u dvorište kompleksa Janković.

Na odredištu biciklisti su se okrijepili i povratili izgubljenu energiju te su se družili tijekom izvlačenja nagrada sponzora na tradicionalnoj tomboli. Prigodni poklon su dobili najmlađi i najstariji sudionici biciklijade. Stjepan Kiš je dobio dar kao najmlađi, a 66-godišnji Ivan Hršak i Željko Alavanja kao najstariji. Glavnu nagradu na tomboli, bicikl, dječaku Josipu je uručio Tomislav Tessari, predstavnik trgovine bicikala i opreme Tessari iz Pakraca.

lipik nogometni kamp

Najava ljetnog nogometnog kampa u Lipiku

Nogometni klub “Lipik 1925” poziva sve roditelje da u ljetni nogometni kamp u organizaciji kluba, a koji će se održati u trajanju od 11. kolovoza – 16. kolovoza 2014. na gradskom stadionu u Lipiku pod vodstvom školovanih trenera upišu svoju djecu, dječake i djevojčice kako bi ista kroz treninge, zabavne igre i druženje naučili nogometne vještine i nogometnu igru kroz zabavniji način.

Izvor: www. lipik.hr.