Blog

NASTAVLJA SE AKCIJA „PUN KOFER PRIJATELJSTVA“ ZA DJECU POPLAVLJENIH PODRUČJA

Humanitarna akcija “PUN KOFER PRIJATELJSTVA” još uvijek traje, a budući da se približavaju  blagdani trebamo vašu pomoć da ovu akciju uspješno završimo.

Naime, cilj akcije je sakupiti 140 kofera u kojima bi se našle nove osobne stvari za svako dijete koje je na bilo koji način prošlo kroz igraonicu “Ganja” u Gunji (http://www.dndvk.hr/). Do sada je rezervirano ili uručeno oko 50 kofera koji su jako razveselili male članove iz „Ganje“. Pozivamo vas da se u ovo predblagdansko vrijeme uključite u akciju i pomognete da svako dijete dobije svoj koferčić prijateljstva.

O akciji:

Na inicijativu Društva Naša djeca Grada Vinkovaca, Savez društava Naša djeca Hrvatske u suradnji s Društvima Naša djeca iz cijele Hrvatske pokrenuo je zajedničku humanitarnu akciju „Pun kofer prijateljstva“ za djecu s poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije.

Nositelj akcije je Društvo Naša djeca Grada Vinkovaca koje se zajedno s Društvom psihologa Vukovarsko-srijemske županije od samog početka proglašenja stanja katastrofe u Vukovarsko-srijemskoj županiji zauzelo za djecu s poplavljenih područja kako bi im se organiziralo kvalitetno provedeno slobodno vrijeme i pružilo adekvatnu psihosocijalnu pomoć.

Cilj ove akcije je osigurati svakom djetetu poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije pojedinačno putnu torbu (kofer) s najosnovnijim osobnim stvarima za svaku priliku. S obzirom na to da se djeca i njihove obitelji neće moći vratiti kući još nekoliko mjeseci, a u tom periodu će mijenjati adrese na kojima će boraviti, želimo im olakšati život “ptica selica” do povratka njihovim domovima.

Način uključivanja u akciju, specifikaciju stvari koje trebaju biti u koferu, kao i sve ostale informacije možete dobiti na:

Društvo Naša djeca grada Vinkovaca               

Predsjednik, gospodin Mario Perković

Tel. 098/177 2094

E-mail: dnd.vkci@gmail.com

Savez društava Naša djeca Hrvatske

Gospođa Snježana Krpes

Tel. 01/49 22 959

E-mail: info@savez-dnd.hr