Blog

AKTIVNOSTI DJEČJEG TJEDNA U DRUŠTVU NAŠA DJECA BEDEKOVČINA

Dana 4. listopada predstavnici sedmog i osmog razreda obje bedekovačke osnovne škole, povodom Dječjeg tjedna, posjetili su načelnika općine Bedekovčina, gospodina Darka Bana. Susret je organiziralo DND Bedekovčina u suradnji s mentoricama Vijeća učenika Silvijom Levak i Ljubicom Gorički. Djecu općine predstavljali su Marija, Anamarija, Nino, Martin i Lea iz OŠ Bedekovčina te Iva, Domenika, Marinela i Matija iz OŠ Brestovec Orehovički.

?????????????

Gospodin načelnik srdačno nas je dočekao, upoznao s načinom kandidiranja i izbora za načelnika i donačelnika, sa svim zaposlenicima općine i njihovim zaduženjima, s osnovnim podatcima o općini (površina, broj stanovnika, broj djece, godišnji proračun) te s aktivnostima koje općina organizira i realizira za kvalitetnije ostvarivanje prava i potreba djece prema Konvenciji UN-a o pravima djeteta. Saznali smo i ponešto o načelniku, njegovoj obitelji, odrastanju i hobijima.

U izlaganju posebno je istaknuo kandidaturu za status Općine – prijatelja djece te raspisivanje izbora za članove Dječjeg općinskog vijeća u Dječjem tjednu. „Izuzetno ćemo se ponositi tim statusom, ukoliko ga uspijemo, ma vjerujem da ćemo ga  dobiti, u ovoj godini!“ napomenuo je načelnik.

Osnovni zaključak je da se naša djeca osjećaju dobro u svojoj općini i da nisu imali nikakve primjedbe i pitanja. Uočili su da općina brine o djeci i da ima namjeru povećavati broj aktivnosti za unapređivanje prava djece.

Susret smo završili zakuskom koju su nam pripremile djelatnice Općine, kojima se ovim putem najsrdačnije zahvaljujemo, i darivanjem načelnika pod motom „Neka odrastanje bude dječja igra.“ Za sjećanje mu ostaje drveni „Zagorski cug“ koje proizvode učenici. Možda se ponekad i poigra!

?????????????

Kako Dječji tjedan još traje, pozivamo Vas da pogledate što se sve odvija u Bedekovčini.

Posebno Vas pozivamo na proslavu 10. rođendana grupe za potporu dojenja „Majčin dar.“

Ljubica Gorički

predsjednica DND-a Bedekovčina