Blog

PRESTAVNICI DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆ OSIJEK POSJETILI GRADSKU UPRAVU

Već tradicionalno u Osijeku se u prvom punom tjednu listopada obilježava Dječji tjedan. Ela Vilupek, predsjednica Društva Naša djeca grada Osijeka, ističe da ta aktivnost posvećena djeci svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju Društva Naša djeca (DND).

– I ove godine smo, uz potporu Grada te u suradnji s brojnim partnerima kao što su vrtići, škole, Gradska i sveučilišna knjižnica, Izviđački klub Javor, Plesni studio Shine, Muzej likovne umjetnosti, Prometna policija PU osječko-baranjske, Dječje gradsko vijeće i volonteri, organizirali bogat i raznovrstan program – kaže Vilupek.

Počelo je jučer ujutro, plesnom radionicom u OŠ Franje Krežme pod vodstvom Mire Sekereš. Tradicionalno dječje crtanje na pločniku u središtu grada zbog kiše nije održano, ali je zato bilo zanimljivo u gradskoj upravi, gdje je članove Dječjeg gradskog vijeća, predvođene dječjom gradonačelnicom Ivom Komar i voditeljicom Elom Vilupek, primio Denis Ambruš, zamjenik gradonačelnika.

– Djeca su mi postavljala pitanja kao da su pravi vijećnici. Ugodno sam iznenađen što ih zanimaju sve gradske teme, od biciklističkih staza do komunalnog otpada, ali i školski udžbenici, problemi rasvjete, dječjih igrališta, narušavanje javnog reda i mira – ističe Ambruš.

Dječji tjedan obilježava i Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u suradnji s Dječjom osječkom kreativnom kućicom i Društvom Naša djeca grada Osijeka, od 1. do 7. listopada, a naglasak je na igri, kreativnosti i stvaralaštvu. Jučer su na programu bile “Ljekovite priče” za djecu pacijente na Pedijatriji KBC-a, a danas, 4. listopada, u 17.30 bit će Lutkaonica, maštaonica i kreativna radionica za djecu stariju od četiri godine, u Igraonici i igroteci GISKO-a, a voditeljica je Tomislava Brajdić. V. Latinović