Blog

AKTIVNOSTI DJEČJIH VIJEĆA HRVATSKE

INFORMACIJE O AKTIVNOSTIMA DJEČJIH VIJEĆA HRVATSKE U OKVIRU PROJEKTA

„Aktivna dječja participacija u lokalnoj zajednici – rad Dječjih vijeća u Hrvatskoj“ Saveza DND Hrvatske i Ministarstva socijalne politike i mladih

Poštovani/e voditelji/ice Dječjih vijeća,

Savez društava Naša djeca Hrvatske u okviru akcije Gradovi i općine – prijatelji djece te višegodišnjeg rada na području aktivnog sudjelovanja djece u lokalnoj zajednici kroz rad Dječjih gradskih i općinskih vijeća i ove godine nastavlja realizaciju projekta Aktivna dječja participacija u lokalnoj zajednici kojemu je cilj poticanje i promocija dječje participacije u Hrvatskoj. Projekt je podržalo Ministarstvo socijalne politike i mladih Republike Hrvatske.

Nastavljajući aktivnosti projekta „Aktivna dječja participacija u lokalnoj zajednici“, a koji traje do 30. lipnja 2014. godine, Savez društava Naša djeca Hrvatska u suradnji s Dječjim vijećima i partnerima na projektu organizirat će sljedeće aktivnosti:

1) Natječaj za Naj-projekte Dječjih vijeća Savez društava Naša djeca Hrvatske objavljuje već peti put. Naj-projektima djeca iz Dječjih vijeća na svoju inicijativu i uz pomoć odraslih realiziraju lokalne akcije i aktivnosti za djecu kojima poboljšavaju život djece.

Ovogodišnje Naj-projekte moći ćete prijaviti u dvije kategorije:

a) Projekti za djecu usmjereni razvijanju multikulturalnosti, tolerancije, ljudskih prava, nenasilnom rješavanju sukoba i promicanju prava djece među djecom i odraslima.

b) Projekti za djecu usmjereni prevenciji svih oblika ovisnosti kod djece i podizanje razine svijesti o štetnosti droga, alkohola, cigareta, kockanja, prekomjernog korištenja računala, facebook-a. Dio je to aktivnosti koje provodi Savez društava Naša djeca Hrvatske u okviru projekta „Budi neovisan – prvencija ovisnosti u predškolske i osnovnoškolske djece u lokalnoj zajednici“ uz financijsku potporu MSPIM, već drugu godinu za redom, a čiji letak prilažemo ovom materijalu.

Molimo sva Dječja vijeća Hrvatske da osmisle i prijave svoje participacijske projektne prijedloge do petka 15. ožujka 2014. godine za projekte koji će se provoditi do kraja lipnja 2014. godine.

Ovdje možete preuzeti prijavni obrazac za natječaj i poziv i kriterije.

2) 10. Susret Dječjih vijeća Hrvatske održat će se u svibnju u Ogulinu. Zahvaljujemo domaćinima na prihvaćanju Susreta.

Na Susret će biti pozvana sva aktivna Dječja vijeća, a moći će sudjelovati po tri djeteta i jedna odrasla osoba. Susret će biti jednodnevan.

Na Susretu ćemo i objaviti dva najoriginalnija Naj-projekta Dječjih vijeća.

3) Promocija rada Dječjih vijeća na mrežnoj i facebook stranici Saveza društava Naša djeca Hrvatske

Ukoliko želite da objavljujemo kraća izvješća i fotografije o aktivnostima Vašeg Dječjeg vijeća, slobodno nam šaljite tekstualne i foto-materijale na ovu adresu e-pošte: iva @ savez-dnd .hr (bez razmaka).

Objavljene članke i fotografije moći ćete vidjeti na ovoj stranici i na facebook stranici Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

S veseljem i zadovoljstvom Vas pozivamo da se u što većem broju uključite u planirane aktivnosti. Već na sljedećim sastancima o njima informirajte djecu, koordinatore akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“, Društva Naša djeca te svima u gradu i općini koji cijene i podržavaju rad Vašeg Dječjeg vijeća.

Za sve dodatne informacije o aktivnostima i projektu, slobodno nas kontaktirajte u Savez DND Hrvatske.