Blog

IZVJEŠĆE DND VISOKO ZA 2013. GODINU

Igraonica je u siječnju nastavila s radom igraonice nakon zimskih praznika u veselom tonu sa mnoštvom novih ideja i nekoliko nove djece. U veljači smo organizirali ujutro maskenbal za školarce, a poslije podne za mlađu djecu – polaznike igraonice. Birala se naj-maska i naj-ples pod maskama. Pobjednike smo darovali prigodnim paketićima.

Valentinovo smo obilježili tako što su djeca darivala najmilije poklončićima koje su sami izradili.

U ožujku smo održali akciju „U susret proljeću“ i djeca su crtala na tu temu različite crteže te smo napravili malu izložbu dječjih radova. Za Uskrs smo organizirali zajedničku radionicu djece i roditelja o izradi i oslikavanju pisanica te raznih ukrasa. Sakupili smo i maslinove grančice koje smo dijelili mještanima općine Visoko na Cvjetnu nedjelju.

U travnju smo uredili manji dio okoliša oko Crkve. Roditelji i djeca su zajednički izradili cvjetnjak i posadili cvijeće.

U svibnju smo, povodom Majčinog dana, pripremili kratku priredbu za mame koje su djeca darivala čestitkama i srcima koje su sami izradili.

Na Dan obitelji okupili smo se na igralištu škole i kroz igru, zabavu i ples obilježili taj važan dan. Odigrala se i nogometna utakmica između djece i roditelja. Za sve sudionike omogućili smo besplatne napitke i grickalice. Svaki sudionik dobio je zahvalu za sudjelovanje u raznim aktivnostima.

U lipnju smo sudjelovali na završnoj priredbi u OŠ Visoko gdje su članovi DND Visoko izveli nekoliko recitacija i pjevali pjesmice. Išli smo i na izlet u konjički klub Trajbar team u Zaprešiću gdje su djeca i roditelji uživali u zajedničkom druženju, radionicama, jahanju, igri i u prekrasnom okolišu namijenjenom djeci.

U rujnu su započele pripreme za početak nove školske godine. Organizirali smo „Jesensku radionicu“. Djeca su marljivo skupljala jesenske plodove , crtala jesenske motive i ukrašavali smo učionicu.

U listopadu je obilježen Dječji tjedan u dječjim radionicama, ali i radionicama djece i roditelja te je u sklopu toga obilježen i Dan igara, organiziran u suradnji sa Praškocijevim haramijama na Utvrdi Čanjevo. Od 11.00-14.30 djeca i roditelji boravili su na svježem zraku na livadi i uživali u raznoraznim igrama, plesu i aktivnostima. Oko 15.30 svi zajedno smo se popeli na Utvrdu Čanjevo gdje je izveden scenski prikaz bitke za Utvrdu Čanjevo. Za sve članove osigurali smo napitke i grickalice. UDVDR Visoko počastio nas je besplatnim grahom.

U studenom smo organizirali radionice izrade adventskih vjenčića koje smo dijelili ispred crkve te smo sakupljali dobrovoljni prilog koji smo darovali teško bolesnom mještaninu naše općine čije dijete je i sam polaznik DND Visoko.

U prosincu smo obilježili svoj 5. rođendan uz ples, igru i zabavu. Napravili smo pravu feštu uz rođendansku tortu, a djeca su izvela priredbu za sve prisutne goste.

Članovi DND Visoko sudjelovali su na priredbi za Sv. Nikolu u OŠ Visoko. Općina Visoko osigurala je darove za svu djecu. Nadalje, organizirali smo božićnu radionicu za djecu i rodtelje gdje smo ičestitke i božićne ukrase koje smo izložili u predvorju škole a neke smo ponijeli kućama.

Predsjednica DND Visoko

Nikolina Hadrović