Blog

AKTIVNOSTI DND STARO PETROVO SELO U 2013. GODINI

DND Staro Petrovo Selo osnovano je 25. listopada 2012. godine s ciljem provođenja aktivnosti s djecom i za djecu školske dobi. Kako još uvijek nemamo vlastiti prostor, sve aktivnosti proveli smo u OŠ Ivana Gorana Kovačića i u suradnji s njom na čemu se najsrdačnije zahvaljujemo djelatnicima škole.

Kao novim članovima u Savezu bilo nam je korisno i poticajno sudjelovanje na Međužupanijskom susretu Društava naša djeca Slavonije i Baranje u Sopju 26. siječnja. Naši predstavnici Ivana Majka i Goran Križan ostvarili su nova poznanstva i proširili znanja o projektima i aktivnostima društava.

radionica maski3

Naša prva radionica bila je izrada pokladnih maski 5. i 7. veljače 2013. Djeca su izrađivala maske od balona i kaširanog papira te kartonske maske za oči, a kako se bližilo Valentinovo izrađivali smo i ukrasne kutije s motivima srca.

radionica maski

Već je ova prva aktivnost pokazala veliki interes djece i potrebu za ovakvim okupljanjima u našoj sredini.

višeboj višeboj2

U suradnji sa OŠ Ivana Gorana Kovačića proveli smo i tri sportske aktivnosti. Prva je bila natjecanje Sportski višeboj na kojem su sudjelovali učenici viših razreda, a za pobjednike smo 26.ožujka osigurali besplatan izlet u Bizovačke toplice.

proljetni kros

Proljeće smo pozdravili Proljetnim krosom 11. travnja, a 20. rujna Biciklijada je bila prilika da se stotinjak djece proveze biciklima kroz susjedna sela Vrbovu, Komarnicu i Štivicu (18,6 km). Ovom aktivnošću promovirali smo bavljenje sportom, aktivan odmor, ali i smo se prisjetili pravila sigurnog sudjelovanja u prometu.

biciklijada

 

Da bismo roditeljima i djeci olakšali razmjenu i prodaju školskog pribora u prostoru Škole održali smo mali sajam udžbenika i pribora 15. lipnja.

pribor

Kako je vizija volontera naše udruge omogućiti djeci zabavu, organizirano slobodno vrijeme, ali i edukaciju i stjecanje zdravih životnih navika, na Voćnoj radionici u rujnu omogućili smo im upravo sve navedeno.

voćna2

Izrađujući skulpture od voćaka, voćne ražnjiće, igrajući kvizove i igru memorije sa suhim voćem djeca su se zabavila, naučila zanimljivosti o voću te kako ga je najbolje konzumirati i zamijeniti nezdravim grickalicama. U izradi voćnih skulptura pomogao nam je Dario Morber.

voćna1

Dana 13. listopada u suradnji s Udrugom Rock Starci, gospodarstvom Dumenčić i OŠ Ivana Gorana Kovačića pješačili smo do Maksimovog hrasta. Aktivnost smo nazvali Jesen u Starcima.

starci-jesen1

Mjesto okupljanja nešto manje od stotinu djece bio je prostor Stare škole u Starcima. Mali dio djece ostao je na prostoru Stare škole te je za njih bilo organizirano razgledanje gospodarstva obitelji Dumenčić, šetnja po Starcima i igre.

ukrasi za božić1

Na Božićnoj radionici izrađivali smo ukrasne kuglice za bor i anđele od krep-papira. Sve izrađeno na radionicama djeca su za uspomenu ponijela kućama. U prosincu smo također u suradnji s Trgovačkim lancem Getro za mališane organizirali doček Djeda Božićnjaka, podjelu darova i fotografiranje te besplatnu kino predstavu s prigodnim filmom u Pučkom domu.

djed Božić2

djed Božić1