Blog

ZAJEDNIČKOM ŠETNJOM DO DJEČJE OLIMPIJADE

U Društvu Naša djeca Petrinja 21.6.2014. organizirana je aktivnosti pod nazivom ‘Zajedničkom šetnjom do dječje olimpijade’.

Aktivnost je održana povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droge koji je 26.6. 2014. Time smo završili projekt ‘Budi Neovisan’ koji je trajao nekoliko mjeseci, a pokrenut je od strane Saveza Društava Naša djeca Hrvatske te pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih.

Što smo sve danas radili:

U subotu 21.6.2014.g. okupili smo se u parku kod glazbenog paviljona u Petrinji, krenuli smo kroz ulicu Ivana Gundulića, Arhovom ulicom do nasipa Petrinjčice. Hodajući nasipom došli smo do gradskog kupališta na rijeci Kupi. Šetale su majke s djecom u kolicima kao i roditelji sa starijom djecom, neki od članova DND Petrinja te zamjenica gradonačelnika Svjetlana Lazić i predsjednica Gradskog vijeća grada Petrnje. Voditeljice šetnje bile su: Ivana Vuić, Andrea Simić te Marija Bandić (DND Petrinja). Došavši na kupalište dočekali su nas članovi DND Petrinja koji su bili voditelji dječje olimpijade Josipa i Emir Trklja te Marko Bandić.

Djeca i roditelji nakon osvježenja odmah su se počeli prijavljivati za sportske igre. Dodavali su se vodenim balonima, stajali su na jednoj nozi, utrkivali su se tronogi, povlačili konop, utrkivali se na 20 metara, utrkivali s balonima između glava. Sve su to svojim budnim oko promatrali naši kineziolozi. Nagrade su odnijeli oni natjecatelji koji su bili najuspješniji, najuporniji i najsmješniji. Najvažnije je da su djeca i roditelji proveli zajedničko vrijeme na svežem zraku u igri i zabavi kraj Kupe.

I dalje Društvo Naša djeca nastavlja aktivnosti za djecu i mlade već 7.7.2014. od 9 do 11 sati na gradskom kupalištu kroz likovno – kreativne radionice i tako svaki ponedjeljak u isto vrijeme.

Moramo napomenuti naše sponzore bez koji bi svaka aktivnost bila teže izvediva, a oni su: Sitotisak MM, MIP Sisak, Getro, Matić d.o.o. te Grad Petrinja.

Predsjednica DND Petrinja:

Marija Bandić