Blog

AKTIVNOSTI DNDa LIPIK U 2016. GODINI

DND Lipik marljivo organizira i održava brojne zanimljive aktivnosti u 2016. godini. Zahvaljujući marljivom radu, volji i trudu mogu se pohvaliti brojnim uspješno provedenim aktivnostima i akcijama te im želimo da samo tako nastave i dalje.

Izdvojili smo nekoliko događanja i aktivnosti provedenih u Lipiku.

MALE MAŠKARE POSJETILE GRADONAČELNIKA LIPIKA

Maskirani mališani Dječjeg vrtića Kockica iz Lipika u pratnji odgojiteljica Anamarije Kuhar i Ivane Hlebec 9. veljače su posjetili gradonačelnika Grada Lipika Vinka Kasanu. Nakon što su prošetali gradom pod nadzorom svojih odgojiteljica, velika stonoga je ušetala i u gradonačelnikov ured. Gradonačelnik je s velikom radošću primio vesele i raspjevane maškare te ih pritom počastio. Nakon polusatnog posjeta i međusobnog razgovora umorni i gladni vrtićarci su se uputili nazad u vrtić na ručak, a gradonačelnik ih je pozdravio te izrazio želju za zajedničkim druženjem i sljedeće godine.

maskareulipiku

POSTAVILA SE NOVA STOLARIJA U PROSTORIMA ZA OKUPLJANJE MLADEŽI IZ GAJA

Djelatnici lokalne tvrtke „Trim-projekt“ 5. veljače ugrađivali su novu PVC-stolariju u prostoriji Udruge mladih Gaja koja se nalazi na prvom katu Društvenog doma u Gaju. Osim što djelatnici tvrtke „Trim-projekt“ ugrađuju stolariju, novi prozori i vrata dolaze iz vlastite proizvodnje ove domaće tvrtke. „slika

Nabavu i ugradnju PVC-stolarije za prostoriju Udruge mladih Gaja, koja obuhvaća vanjske prozore i vrata te ulazna vrata u prostoriju, financirao je Grad Lipik, a ukupna investicija iznosi oko 17.000,00 kuna.“, doznali smo od stručnog suradnika za graditeljstvo Marijana Strganca iz lipičke gradske uprave. U ukupan iznos investicije su uračunati i poslovi završne obrade oko prozora i vrata.

PJESMOM,SMIJEHOM I ZAGRLJAJEM PROTIV NASILJA

slika2 (1)

Drugu godinu zaredom Osnovna škola „Lipik“ u okviru akcije „Smijeh je lijek-Izbacimo nasilje zauvijek“ organizirala je glazbeni show „Tvoje lice zvuči poznato“. Tijekom zabavnog showa koji se dogodio na pozornici u holu škole 28. siječnja nastupilo je 15 malih izvođača i imitatora poznatih lica s domaće i strane glazbene scene, aove godine učenicima su se pridružili učiteljice i učitelji sa svojim glazbenim izvedbama.Glazbeni show učenika i učitelja pratili su gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Molnar koji su se na kraju svima zahvalili za zabavu koju su im tijekom dva sata programa omogućili. „Ideja nam je bila objediniti Dan smijeha i Dan zagrljaja koji su nedavno bili s prevencijom međuvršnjačkog nasilja čije obilježavanje održavamo Danom ružičastih majica. Smijeh izražava mnoge vrline: entuzijazam, optimizam, dobročinstvo, ljubaznost, velikodušnost, darežljivost, nesebičnost, plemenitost, altruizam, suosjećanje, empatiju, pristojnost, ljupkost, radost, zadovoljstvo, sreću i dr. koje ovakvim akcijama i svaki dan tijekom nastave u školi nastojimo poticati kod naših učenika.“, rekla je ravnateljica Klaudija Kovač prije nego je pobjednicima podijelila nagrade, a ostalim izvođačima zahvalnice za sudjelovanje u glazbeno-scenskom natjecanju.

Više o ovom događaju i ostalim aktivnostima DNDa Lipik možete pročitati ovdje:

http://www.compas.com.hr/clanak/3/1933/maskare-vratile-kljuceve-grada-uz-zabavu-pod-maskama-do-jutra.html

http://www.compas.com.hr/clanak/1/1929/provedenim-akcijama-za-djecu-postali-su-ponos-lipika.html

http://www.compas.com.hr/clanak/3/1904/gradonaelnik-pritisnut-isilom-i-mostom-predao-vlast.html

http://www.compas.com.hr/clanak/3/1897/pjesmom-smijehom-i-zagrljajem-protiv-nasilja.html

http://www.compas.com.hr/clanak/9/1895/potpisan-sporazum-o-suradnji-na-programu-mladi-snaga-zajednice.html

http://www.compas.com.hr/clanak/3/1832/na-saonicama-uz-konje-po-perivoju-lipika.html