Blog

AKTIVNOSTI DRUŠTVA “NAŠA DJECA NAŠICE” U SKLOPU AKCIJE ZA OSMIJEH DJETETA U BOLNICI

Što Glas Slavonije kaže o radu Društva “Naša djeca” Našice?

Likovnom radionicom završen je ciklus radionica u organizaciji Društva “Naša djeca” Našice, koje su se održale na Odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice Našice. Radionice su organizirane kao dio manifestacije “Hrvatska volontira 2019.”, a volonteri DND-a svoje su volonterske sate ove godine odlučili pokloniti bolesnim mališanima. Tako su u ponedjeljak održali već uhodanu radionicu Bajkaonicu, a utorak je bio rezerviran za članove Dječjeg foruma DND-a Našice, koji su se uz šale i zagonetke družili s bolesnom djecom na odjelu. Na posljednjoj radionici, likovne tematike, djeca su jednostavnom tehnikom vilicama na papir nanosili boju i tako izrađivala raznobojne tulipane.

– Dobrobit koju članovi DND-a donose djeci na Pedijatriji je velika. Vrijeme koje dijete provede na radionici liječi njihovu dušu te im skraćuje vrijeme boravka na odjelu – rekla je Anica Kurtanjek, glavna sestra Odjela pedijatrije, te dodala da radionice djeci smanjuju psihičku napetost i opuštaju ih. Kroz tri radionice prošlo je desetak mališana. Na sličan način, radionicama u bolnicama, velik broj DND-ova u Hrvatskoj kroz manifestaciju “Hrvatska volontira” ujedno obilježava i akciju “Za osmijeh djeteta u bolnici”. Ovu akciju organizira Savez Društava “Naša djeca” Hrvatske Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju, Pedijatrijsko društvo Hrvatske udruge medicinskih sestara i Hrvatski liječnički zbor u svrhu promicanja i primjene humanizacije bolničkog liječenja djece. Zasad je u akciju uključeno 39 bolnica, odnosno dječjih odjela u Hrvatskoj, čije mališane raznolikim radionicama uveseljavaju upravo članovi DND-a.

– Zahvalna sam Našičkoj bolnici, čiji nas djelatnici i uprava uvijek podupiru u radu i idejama za naše radionice te nas uvijek dočekaju s osmijehom – kazala je Darija Vlajnić, predsjednica DND-a Našice, te posebno zahvalila svojim volonterima.