Blog

“BAJKAONICA” SELI U SLAVONIJU

U Osijeku održana trodnevna edukacija za nove pripovjedače “Bajkaonice”

Od petka, 10. srpnja pa sve do nedjelje 12. srpnja 2020. trajala je trodnevna edukacija za pripovjedače “Bajkaonice” u prostorima Društava “Naša djeca” grada Osijeka. “Bajkaonica” je program koji razvija Savez društava “Naša djeca” Hrvatske u sklopu projekta “Neka odrastanje bude dječja igra”, a provodi ga u partnerstvu s NIVEA-om. Program Bajkaonica se u sklopu projekta provodi već četvrtu godinu te on svake godine raste. Ove godine educiralo se 15 novih volonterki/pripovjedačica iz 5 Društava “Naša djeca”. Uključena su sljedeća slavonska Društva “Naša djeca”: Belišće, Donji Miholjac, Osijek, Pleternica i Požega.

Petnaest volontera/pripovjedača je kroz edukaciju usvojilo nova znanja i vještine koje će koristiti u daljnjem radu s djecom, a pet novih društava dobit će opremu za provođenje aktivnosti Bajkaonice. Riječ je o mobilnim kutićima za pripovijedanje.

Edukaciju je vodila stručna suradnica Saveza DND-a i profesionalna pripovjedačica, Dijana Zorić, suosnivačica “Laboratorija zabave” i suorganizatorica “STORYinga”, međunarodnog festivala pričanja priča. Domaćini ovogodišnje edukacije su bili Društvo “Naša djeca” grada Osijeka, te predsjednica Društva Jasna Komendanović.

Više o programu “Bajkaonica” možete pročitati  ovdje !