Blog

BAKA MRAZ DOSTAVILA POKLONE DJECI VIŽINADE

Veliko je veselje zavladalo među djecom u Vižinadi, kada je u školu, a potom i u dvorište vrtića, stigla Baka Mraz s poklonima. Ukupno 115 djece dobilo je tako pakete Djeda Mraza.

Njega je ovih blagdana zamijenila Baka Mraz, prilagodivši se ujedno novim pravilima, zbog kojih nije bilo uobičajenog igranja s djecom i predaje poklona. Prilikom njezina posjeta školi, poklone su preuzele učiteljice. Pakete su dobili  svi mališani od jedne godine starosti do onih u 4. razredu osnovne škole. Poklone su dobile i novorođene bebe, kojima će na kućnu adresu stići i veliki plišani medo, kao poseban dar Općine Vižinada. U uobičajenim okolnostima, Općina bi za novorođene bebe i njihove roditelje organizirala svečani prijem, no ove godine to nije bilo moguće.

Pakete je dobilo osam beba, 18 mališana u jaslicama, 20 u mlađoj vrtićkoj grupi i 22 u starijoj grupi. Primilo ih je i 47 učenika od prvog do četvrtog razreda.

U ovim izvanrednim okolnostima mališani Vižinade doživjeli su malo čarolije Božića. Prije su poklon pakete dobivala djeca stara najmanje dvije godine, no kako sada djeluje novi vrtić s jaslicama, odlučili su darivati i one mlađe. Načelnik Marko Ferenac je u ovoj priči imao iznimno važnu ulogu, bio je vozač Bake Mraz.

Svi se nadaju kako će sljedeći blagdani biti opušteniji te da će Općina moći upriličiti prijem za novorođene bebe, kao i da će se Baka Mraz moći družiti s djecom.