Blog

BOLNICA ZA MEDVJEDIĆE U NAŠICAMA

Završila je još jedna Bolnica za medvjediće, ovaj put na središnjem gradskom trgu dr.F.Tuđmana u Našicama. Mali posjetitelji su izliječili svoje plišance i osvojili diplome za hrabrost!

Bolnica za medvjediće je projekt koji u Hrvatskoj djeluje dugi niz godina, a rezultat je suradnje Europske medicinske studentske asocijacije Studentske sekcije Hrvatskog liječničkog zbora. Cilj projekta je smanjiti dječji strah od bijelih kuta što se najbolje postiže kroz igru pomoću modela bolnice. Dijete je u ulozi roditelja, bolesni medvjedić je pacijent, a studenti medicine liječnici. Najnovija Bolnica za medvjediće održana je pod pokroviteljstvom grada Našica i Savjeta mladih grada Našica u organizaciji Društva Naša djeca Našice. Bolnicu su posjetili polaznici i odgojiteljice  Dječjeg vrtića Zvončić, učenici prvih razreda s učiteljicama OŠ kralja Tomislava i Dore Pejačević ,te brojna druga djeca. U projektu je sudjelovalo oko 350 djece.Podršku u ovom projektu članovima DND-a Našice dali su gradonačelnik Krešimir Žagar i potpredsjednik gradskog vijeća Hrvoje Šimić .

Medvjedići su imali razne tegobe, od mučnine, glavobolje, slomljenih ruku i nogu, pa sve do bolova u srcu i nedostatka prijatelja. Uspješno su bili izliječeni svi bolesni medvjedići, a djeca su dobila diplome za hrabrost. Bio je to kutak pun dječjeg smijeha i znatiželjnih ručica koje su se spremno upuštale i u najkompliciranije kirurške zahvate uz nadzor studenata medicine iz Osijeka.

Predsjednica DND-a zahvaljuje se svim sudionicima ovog projekta:članovima DND-a, djeci,učiteljicama i odgojiteljicama,Udruzi Info Našice na iznajmljivanju šatora,te medijskim pokroviteljima.