Blog

NAJAVA 9. ZAJEDNIČKE SJEDNICE DJEČJIH FORUMAŠA I ZASTUPNIKA U SABORU REPUBLIKE HRVATSKE

Savez DND Hrvatske uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta zajednički provode projekt „Dječji forumi u prilog promicanja i ostvarivanja prava djeteta“.

Cilj ovog projekta je osvijestiti djecu i odrasle o važnosti ostvarivanja prava djeteta i aktivnoj dječjoj participaciji u životu lokalne zajednice te odgoj i obrazovanje za mir, nenasilno rješavanje sukoba i demokratsko građanstvo.

U okviru projekta „Dječji forumi u prilog promicanja i ostvarivanja prava djeteta“ osigurana su sredstva za organiziranje zajedničke sjednice sa saborskim zastupnicima u Saboru Republike Hrvatske pa nam je zadovoljstvo obavijestiti Vas kako će se zajednička, 9. po redu, Sjednica Dječjih forumaša i saborskih zastupnika održati u Saboru Republike Hrvatske u ponedjeljak, 16. lipnja 2014. s početkom u 10 sati. Sjednica će trajati do 12 sati nakon čega slijedi razgledavanje Sabora.

Ove godine Sabor će posjetiti Dječji forumaši iz Banove Jaruge, Dubrovnika, Kutine, Lovrana, Nove Gradiške, Ogulina, Opatije, Ravne Gore, Slatine, Tuhlja, Varaždina i Zaboka. Njihov će domaćin u Saboru RH biti Odbor za obitelj, mlade i sport kojim predsjedava gospodin Darko Milinović. Podršku zajedničkoj sjednici iskazat će i Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu te Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku.