Blog

KONCERT ZABOČKIH MALIŠANA I HUMANITARNE KARAOKE

Dječji zbor Društva Naša djeca Zabok Zabočki mališani u nedjelju 1.6. u punoj dvorani Osnovne škole K.Š. Gjalskog održao je svoj godišnji koncert koji svake godine tradicionalno održava u mjesecu Grada Zaboka. Ovoga puta u okviru koncerta održane su i Humanitarne karaoke „Misli na druge“ za prikupljanje sredstava za ljetovanje siromašne djece u projektu Dječjeg gradskog vijeća „Pruži mi priliku“.

Zabočki mališani na svom godišnjem koncertu otpjevali su niz svojih omiljenih brojalica i dječjih pjesama kao što su En ten tini, Ringa, ringa raja, Združena slova, Naša lopta, Klavir, Bicikl, Tramvaj i Pipi duga čarapa, po kojima su prepoznatljivi, uz klavirsku pratnju Lidije Jadek i voditeljsku palicu Jasenke Borovčak. Koncert je protekao u ozračju prošlogodišnjeg obilježavanja 20 godina jer su im se u drugom dijelu koncerta priključile i nešto starije Zabočke mališanke te su zajedno izveli nekoliko hitova za koje su ove godine napravljeni i novi aranžmani. Zabočki mališani oživjeli su i jednu antologijsku pjesmu koja im se savršeno uklopila u njihov repertoar Dani – Veliki i mali, a uz poznate pjesme Dobro jutro i Kad si sretan zapjevala je i publika u dvorani. Na ovogodišnjem koncertu predstavila se i novoosnovana plesna radionica Društva Naša djeca Zabok s koreografijom „Klaunovi“ koju su male plesačice zajedno osmislile sa svojom voditeljicom Tanjom Zrinski.

Nakon koncerta nastavljene su Humanitarne karaoke „Misli na druge“ koje su se organizirale u okviru projekta Dječjeg gradskog vijeća „Pruži mi priliku“ čiji je cilj borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Humanitarnim karaokama „Misli na druge“ sakupljalo se za ljetovanje siromašne djece, odnosno djece čiji im roditelji ne mogu priuštiti ljetovanje kako bi im omogućili da ovo ljeto idu na more. Društvo Naša djeca Zabok ljetovanje organizira u suradnji s Gradom Zabokom i Osnovnom školom K.Š. Gjalskog koja se uključila i u organizaciju ovih karaoka. Humanitarnim karaokama omogućeno je da još dvoje djece besplatno ljetuje ove godine na moru te zahvaljujemo svima koji su kupili karte i pomogli u organizaciji – rekla je voditeljica DGV-a i tajnica DND-a Zabok Jasenka Borovčak.