Blog

ČAROLIJA BADNJE VEČERI U POREČU

Čak stotinu učesnika (djece, mladih i odraslih) sudjelovalo je u predstavi “Čarolija Badnje večeri” koja je 19. i 20. prosinca izvedena šest puta za svu djecu Poreča od treće godine do četvrtog razreda osnovne škole.

“Čarolija Badnje večeri”, kako je naziv ove predstave za djecu, novi je uradak koji je osmislila, na scenu postavila i odigrala već uigrana autorska i izvođačka ekipa  Društva Naša djeca i udruge mladih Urbana subkulturna baza. Mali Porečani, iz vrtića i nižih razreda osnovnih škola kao i njihovi roditelji, učitelji i odgajatelji, mogli su opet pratiti nove predbožićne dogodovštine dječaka Noela koje je napisala i režirala Ivana Domazet. Odličan scenarij i sjajna ekipa glumaca i ostalih izvođača,  uz scensku potporu predsjednice DND-a Sonje Kotur Lovreković i tajnice Snježane Lehman, donijeli su djeci još jednu kazališnu čaroliju.

Glumačku ekipu predvodili su Valentin Gašparini (Noel), Ema Prodan (Grinch) i Gordan Gregurović (susjed Toni), a igrali su još i članovi i članice dramske grupe DND-a, Glen Stelko (tata), Ivana Domazet (sestra), Valentina Debelić (mama), Darko Žiković i Elisabeth Wertheim (Kinezi) i  Adila Bidžos (Eskimi), djevojke i djevojčice iz plesnih grupa Ars, Think Pink, Slatkice, Bambole i Lolippop. Osim što su bile naratorice, djevojke iz USB-a – Lejla, Hana, Magdalena, Marina, Anthea i Lucia – pomagale su i iza scene. O svjetlu je brinuo Vedran Marić, o tonu Ivan Pisak, a da Djed Mraz bude autentičan pobrinuo se Jovica Gostojić. Pomoć kod izrade kostima Kineza dala nam je Lia Bonita, a sve su foto aparatima i kamerama zabilježili Darko Vekić, Bernard Ritoša i Sven Ryšlavi. Zahvaljujemo i djeci i učeteljicama I, II, III, i IV. c i d razreda O.Š. Poreč koji su nam veeeeelikom čestitkom izrazili svoje zadovoljstvo predstavom i dali nam veliki podstrek za daljnji rad. Zahvaljujemo i Gradu Poreču koji je šest predstava pomogao sa šest tisuća kuna koje će DND upotrijebiti u aktivnostima s djecom i za djecu.