Blog

CRES OBILJEŽIO DJEČJI TJEDAN

Brojnim aktivnostima i različitim sadržajima Cres je obilježio Dječji tjedan. Nositelj organizacije Dječjeg tjedna bilo je Društvo naša djeca Cres.

Uoči Dječjeg tjedna za učenike petog i šestih razreda organizirana je aktivnost na otvorenom Outward bound Croatia. Učenici su razvijali vještine timskog rada kroz različite zabavne zadatke.

Cijeli je tjedan bio u znaku dječjih aktivnosti: u ponedjeljak 1. listopada članovi Dječjeg gradskog vijeća i dječji gradonačelnik dijelili su bookmarkere koje su sami izradili i na kojima su bila ispisana dječja prava dok su najmlađi učenici naše škole i predškolci šetali gradom. U utorak ujutro članovi Dječjeg gradskog vijeća posjetili su gradonačelnika Grada Cresa Kristijana Jurjaka, a popodne su  djeca uživala u predstavi Palačinka mog života. U srijedu su učenici trećeg i četvrtog razreda imali radionicu „heklanja“ (kukičanja), a za roditelje  i odgajatelje organizirano je predavanje o senzornoj integraciji. U četvrtak u jutarnjim su satima članovi Dječjeg gradskog vijeća i dječji gradonačelnik Matko Cunjak zajedno s pedagoginjom Željkom Matovinović bili na postavljanju table Grad Cres- prijatelj djece, a popodne je za svu djecu bila organizirana potraga za blagom. Tjedan je završio pričaonicom za najmlađe i radionicom za roditelje i djecu. Sve je aktivnosti organiziralo Društvo naša djeca Cres.

Cilj je Dječjeg tjedna usredotočiti se na djecu, njihove potrebe,  interese, prava i dužnosti, s obzirom na njihovo zadovoljstvo i sreću koje su pokazala, cilj je ostvaren.

Ingrid Surdić, 6.a