Blog

PRIČAONICA DND OZALJ U OKVIRU DJEČJEG TJEDNA

U petak, 5.10. 2018., otvorili smo sedmu sezonu Pričaonice! :) Kao i obično, i ovaj smo se put sjajno zabavili i naučili nešto novo. Započeli smo je darivanjem, čime drugim nego slikovnicama – našim najvjernijim pričoljupkama i kreativkama, darovali smo slikovnice “Kad se izgubiš” te “Fantastično sjajne žene koje su promijenile svijet”.

Ugostili smo knjižničare/ke Gradske knjižnice “I.G. Kovačić” iz Karlovca i to Natašu Vojnović sa Dječjeg odjela koja nam je predstavila metodu pričanja priča pomoću kocki pričalica (Story Teller Cube) i ispričala priču pomoću njih, a nakon toga su se i naši mali pričoljupci/ke okušali u istome.

Zatim je naš stari prijatelj – veliki kreativac Mario Šimić, također djelatnik Gradske knjižnice “I.G. Kovačić” iz Karlovca, a odnedavno i ilustrator dječje slikovnice,  s djecom i roditeljima održao likovnu radionicu na temu jeseni.  A Pričaonicu su svojom nazočnošću dodatno obogatili i Kristina Zaborski  Čunović, koordinatorica nacionalne kampanje za poticanje čitanja djeci naglas od rođenja –  “Čitaj mi”, čiji je dio i ova Pričaonica, te predstavnici učeničke zadruge “Kotačac” iz Ozlja, prvaci među učeničkim zadrugama na županijskoj razini, sa izložbom svojih radova.

Već za sljedeći petak i sljedeću Pričaonicu, pripremamo nešto jednako zanimljivo. Stoga, pratite naše objave i najave na Facebook stranici DND Ozalj.

Do čitanja!  :-)