Blog

CVJETNI KORZO U SAMOBORU

Zahvaljujući članovima FA Mladost, na čelu s Ivančicom Pogrmilović, u Samoboru je nakon dvadesetak godina obnovljen nekada omiljeni Cvjetni korzo. Priređen je u nedjelju, 10. svibnja, na Majčin dan, a osim organizatora, u njemu su sudjelovali mališani iz dječjih vrtića Izvor i Grigor Vitez, te iz Osnovne škole Bogumila Tonija.

Malo poslije jedanaest sati na glavni su samoborski trg iz tri smjera (iz Kleščićeve, Perkovčeve i iz pravca župne crkve) stigle kolone djece ukrašene cvjetnim aranžmanima, predvođene bubnjarima i u pratnji odgajateljica i učiteljica. Pozdravio ih je gradonačelnik Krešo Beljak, podsjećajući na, ipak nikada u potpunosti zaboravljenu, tradiciju Cvjetnog korza. Izrazio je nadu i da će se ona u budućnosti nastaviti te je pozdravio njen novi početak.

Djeca su, zajedno sa svojim voditeljima nakon toga otplesala nekoliko jednostavnih koreografija, učinivši time plohu trga uzgibalim cvjetnim proplankom.

Nakon završetka tog dijela programa uslijedilo je poziranje za “milenijsku fotografiju” u Parku domovinske zahvalnosti, a korzo je završio domjenkom ispred Glazbene škole Ferdo Livadić na Trgu Matice hrvatske.