Blog

U SAMOBORU PONOVNO POKRENUT OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA!

Samoborski športski savez, u suradnji s dječjim vrtićima Samobora i Svete Nedelje organizirao je 12. svibnja, od 9:00 do 11:00 sati na stadionu NK Samobor, 14. Olimpijski festival dječjih vrtića. Cilj ovog projekta, koji je Hrvatski olimpijski odbor pokrenuo 2002. godine, je promocija olimpizma, odgajanje djece putem sporta i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta, uz slogan “I ja ću biti olimpijac”.

Na ovogodišnjem festivalu nastupilo je 160-ero mališana, s voditeljima i trenerima, iz dječjih vrtića Grigor Vitez Samobor, Izvor Samobor, Slavuj Sveta Nedelja te privatnih dječjih vrtića Osmijeh i Obzori iz Samobora.

Festival je otvorio gradski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat.

Cilj olimpijskog festivala dječjih vrtića jest upućivanje djeteta u sport i razvijanje sportskih sklonosti te utjecati na razvoj njegove kreativnosti i samoinicijative u ranim godinama života. Djevojčice i dječaci natjecali su se zasebno u trčanju, štafeti, bacanju loptice, skoku u dalj i nogometu, a s tribina su ih bodrili prijatelji iz njihovih vrtića te roditelji, djedovi i bake.

Neposredno po završetku natjecanja podijeljene su medalje i pehari najboljima u pojedinim disciplinama. Najbolje rezultate postigli su mališani DV Izvor, koji su osvojili najviše medalja: 4 prva mjesta (skok u dalj s mjesta – djevojčice i dječaci i štafeta – djevojčice i dječaci), 4 druga mjesta (trčanje – djevojčice i dječaci, skok u dalj s mjesta – djevojčice i nogomet – djevojčice) i 3 treća mjesta (bacanje loptice – djevojčice i dječaci i nogomet- dječaci).

DV Grigor Vitez osvojio je 3 prva mjesta (trčanje – dječaci i djevojčice i nogomet djevojčice), 2 druga mjesta (štafeta – djevojčice i nogomet dječaci) i 3 treća mjesta (trčanje- dječaci i djevojčice i štafeta- dječaci).

Treći po broju osvojenih medalja je DV Slavuj: 3 prva mjesta (bacanje loptice – djevojčice i dječaci i nogomet – dječaci), 4 druga mjesta (bacanje loptice – djevojčice i dječaci, skok u dalj s mjesta dječaci i štafeta dječaci) i 2 treća mjesta (skok u dalj s mjesta dječaci i nogomet djevojčice).

Osim njih, dva treća mjesta (skok u dalj s mjesta – djevojčice i štafeta – djevojčice) osvojio je i DV Osmijeh.

A uz veselje zbog pobjede pala je i pokoja suza, jer teško je bilo nakon toliko priprema, bodrenja i natjecateljskog žara objasniti malim sportašima, možda i budućim olimpijcima, ono što je na Olimpijadi najvažnije – sudjelovati.