Blog

CVJETNI KORZO U DONJEM MIHOLJCU

Društvo Naša djeca ima dugu povijest organiziranja Cvjetnog korza u  gradu. Prvi Cvjetni korzo organiziran je  daleke 1955 g. što dokazuje da je to jedna od najdugovječnijih aktivnosti. Korzo se kontinuirano održavao svake godine do 1990. godine, kada se zbog  ratnih zbivanja u našoj državi nije  mogao organizirati. Organizacija  Cvjetnog korza obnavlja se 1995 g. i nije bilo prekida sve do 1999 g. kad je na žalost održan posljednji održan Cvjetni korzo.

Napokon, 14.06.2015. godine ponovno su uspjeli oživjeti ovu predivnu manifestaciju kreativnosti, druženja i posvećenosti prirodi.

Na  Cvjetnom korzu, održanom prošle nedjelje, sudjelovala je OŠ August Harambašić uključujući i Područnu školu Rakitovica, Dječji vrtić Pinokio, OŠ Viljevo  kao i 30-djece koja su sudjelovala samostalno, sveukupno više od 200-tinjak djece. Posebne gošće bile su  Mažoretkinje Grada Našica. Program Cvjetnog korza trajao je otprilike 2 sata, za koje vrijeme su bubamare, pčelice, gljivice, proljetno cvijeće i leptirići izvodili recitacije i plesni program, a zbor OŠ Viljevo se predstavio sa svojim pjesmama. Bilo je veselo, šareno i djeca su s uživanjem sudjelovala u programu (vidjelo se po osmjesima).

Željeli bi  zahvaliti svoj djeci učesnicima i roditeljima, naravno, na podršci i pomoći u izradi kostima i uloženom trudu, kao i svima koji su pridonijeli oživljavanju ove manifestacije.

Posebne zahvale upućene su  sponzorima: Pekarskoj industriji MANNA j.d.o.o. iz Donjeg Miholjca, zahvaljujući kojem su svi sudionici imali mali zalogaj, tvrtki UNIFRUIT d.o.o. za osvježenje, tvrtki AGROFRUCTUS d.o.o. na prijevozu, tvrtki Kannan d.o.o. na grickalicama i naravno Gradu Donjem Miholjcu.