Blog

PREGLED AKTIVNOSTI IZ GRADA LIPIKA

Završna priredba vrtića „Kockica“

Završnu priredbu za roditelje, djedove i bake te tete, ujake i stričeve izvela su djeca svih skupina Dječjeg vrtića “Kockica” u dvorištu vrtića 5. lipnja u Lipiku. Na priredbi djeca iz predškolske skupine vrtića ujedno su imala oproštajni nastup kao vrtićarci jer od jeseni sjedaju u školske klupe i postaju prvašići.

Ravnateljica dječjeg vrtića Tatjana Benković najavila je nastup svih skupina djece od jaslica do predškolaca i pozdravila sve okupljene koji su došli pogledati nastup djece u dvorištu vrtića. Pozdravima ravnateljice pridružio se i zamjenik gradonačelnika Lipika Slobodan Katunar.

Održana demonstracija vježbi za uspravno držanje za predškolce

Fizioterapeuti iz Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik 08.06. su djeci demonstrirali vježbe na zračnom jastuku s ježom u stojećem položaju tijela i na gumenoj lopti u sjedećem položaju te vježbe s gumenom trakom. Prikazane vježbe ravnoteže, posture i propriocepcije djeci predškolcima će pomoći da se naviknu na zdravo držanje tijela kada najesen sjednu u školske klupe.

Demonstracija vježbi djeci predškolcima održana je u okviru projekta “Zdrava i zadovoljna leđa” koji provodi inicijativa akcije “Grad Lipik-Prijatelj djece” u suradnji sa Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Lipik i Dječjim vrtićem “Kockica” Lipik.

Obilježen Dan Osnovne škole “Grigora Viteza”

Povodom Dana Osnovne škole “Grigora Viteza” 11. lipnja u holu škole u Poljani izvedena je svečana priredba prilikom koje su nagrađeni učenici za odličan uspjeh u školovanju i za uspjehe postignute na natjecanjima. Posebno je emotivno bilo tijekom oproštaja 26 učenika osmog razreda koji su se zahvalili nastavnicima, razrednicama, djelatnicima i ravnatelju škole za školovanje što su započeli 2007. godine.

 

Ostale aktivnosti možete pogledati na sljedećim linkovima:

http://www.compas.com.hr/clanak/3/1021/plesna-carolija-ispunila-prostor-kursalona.html

http://www.compas.com.hr/clanak/1/1024/ronili-u-vodi-raminca.html

http://www.compas.com.hr/clanak/3/1027/mnostvo-posjetitelja-privukao-bogat-program-u-perivoju-lipika.html

http://www.compas.com.hr/clanak/1/1031/zavren-projekt-rasvjete-od-milijun-kuna.html