Blog

ODRŽAN DRUGI CIKLUS EDUKACIJE U SKLOPU PROJEKTA “NEKA ODRASTANJE BUDE DJEČJA IGRA”

Dana 26. i 27. lipnja održan je i drugi ciklus edukacije voditelja za dramski i plesni seminar u okviru NIVEA projekta “Neka odrastanje bude dječja igra”. Dramski seminar vodila je profesorica i dramska pedagoginja, gospođa Ksenija Rožman, a plesni seminar vodila je plesna pedagoginja i koreografkinja, gospođa Desanka Virant. Na seminarima je prisustvovalo 20 polaznika iz 15 Društava Naša djeca.

U uvodnom dijelu seminara, polaznike su u ime organizatora edukacije pozdravile gospođa Marija Margareta Klika u ime tvrtke Beiersdorf čija je robna marka NIVEA i Snježana Krpes iz Saveza DND Hrvatske. Gospođa Marija Margareta Klika zahvalila se polaznicima na sudjelovanju u dramskom i plesnom seminaru.

Dramski i plesni seminari bili su podiljeljeni u 3 cjeline. U dramskom seminaru govorilo se o razvoju scenskog senzibiliteta i kreativnosti u predškolskoj, školskoj i mladenačkoj dobi; radu u dramskoj družini, stvaranju dramske situacije, improvizaciji, emocijama, univerzalnom i estetskom u predstavi za djecu kao i brojnim drugim važnim temama začinjenim bogatim iskustvom gospođe Ksenije Rožman.

Na plesnom seminaru, gospođa Desanka Virant učila je svoje polaznice o važnosti poticanja i razvijanja kreativnosti djece različite dobi kroz ples. Upravo neograničena i slobodna dječja mašta stvara nove ideje, a važna uloga voditelja plesa jest znati kroz igru dobiti od djece što više mogućnosti te s vremenom stvoriti određenu koreografsku cjelinu. Plesna improvizacija je važan dio plesnog umijeća koja unosi novitete i stvara koreografiju primamljivom i interesantnom. Kako gospođa Desanka Virant sama ističe: “Važno je da ples ima dušu, a ne da je samo tehnički dobro izvođen”.

Zahvaljujući NIVEA donaciji i projektu „Neka odrastanje bude dječja igra“ polaznici su stekli nova znanja i vještine koje će prenijeti u svoje DND-ove te su također izrazili želju da se ovake edukacije nastave i postojeća znanja usavršuju.

Više slika sa edukacije pogledajte u našoj Facebook galeriji.