CVJETNI KORZO U SREDIŠTU BELIŠĆA

Jučer su središtem Belišća zavladale šarene boje, a razlog je bio tradicionalni Cvjetni korzo, manifestacija koju već dugi niz godina organizira Društvo Naša djeca grada Belišća, a kojoj je cilj ispratiti još jednu školsku odnosno pedagošku godinu te poželjeti dobrodošlicu ljetu i ljetnim praznicima.
Sve okupljene cvjetiće, pčelice, vrtlare i druge šarene likove iz Dječjeg vrtića Maslačak Belišće, Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće te Dječjeg vrtića Moj Bambi Valpovo pozdravila je Ivana Belcar, predsjednica DND-a Belišće te zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić.
Uz predstavljanje svih šarenih skupina, u programu koji je uslijedio, a u kojem je bilo puno pjesme i plesa, posebni gosti su bili najmlađi članovi Kulturno – umjetničkog društva Ante Evetović Miroljub Veliškovci, Gat, Tiborjanci sa svojim voditeljicama Ankicom Jurlinom i Mirjanom Majdenić, novoosnovani zbor DV Maslačak, kojeg vodi Ivana Belcar, a koji je na nedavno održanom 4. Belišćanskom dječjem festivalu Vedrofon osvojio nagradu za najbolji prvi nastup te DV Moj Bambi iz Valpova s odgojiteljicama Vedranom i Stelom. U programu su sudjelovala i djeca polaznici skupine Sovice odgojiteljice Sandra Glasovac , Branka Vidaković i Nikolina Vuksanić te skupina Kikići s odgojiteljicom Dragicom Jančikić.

Uz pjesmu i ples predstavili su se i 1.c i 1.d razred s učiteljicama Dajnom Đermešter i Anitom Korov te 2.d s učiteljicom Karmen Soldo. U cvjetnoj povorci sudjelovali su: Jabučice odgojiteljice Mirjana Trampus i Danijela Rajković Špoljarić, skupina Pčelice i odgojiteljice Dajana Frljužec i Valentina Mandić, skupina Vjeverice i odgojiteljice Slavica Vuksanić i Sara Vujević te skupina Zvjezdice odgojiteljice Gordana Jelkić i Miroslava Šargač. Iz osnovne škole u povorci su sudjelovali 3.c. učiteljica Renata Berečić, 3.d učiteljica Mirjana Glavaš, 2.c učiteljica Monika Popović Dorkić te 2.b učiteljica Tajana Frajlić.
Treba spomenuti da je Cvjetni korzo dio projekta „Belišće, grad prijatelj djece“, kojeg sufinancira Zaklada Hrvatska za djecu i kojem je nositelj Centar za kulturu Sigmund Romberg, a zahvaljujući Društvu Naša djeca, gradu Belišću i Osječko – baranjskoj županiji, Belišće je doista još jednom dokazalo da s pravom nosi titulu Grada prijatelja djece.