Blog

DND OGULIN UGOSTILO DND ČAKOVEC

U petak 2. lipnja 2017. DND Ogulin ugostilo je članove DND-a Čakovec, tj. djecu čakovečkog Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma, zajedno sa njihovim voditeljima.

Domaćini Ogulinci, volonteri DND-a, zajedno sa vijećnicima Dječjeg gradskog vijeća grada Ogulina, gostima su pripremili raznolik cjelodnevni program. Druženje su počeli u Frankopanskom kaštelu. Nakon obilaska Zavičajnog muzeja gosti su sudjelovali na radionici polaganja vožnje na metli te dobili vozačku dozvolu za vožnju na metli. Potom su prošetali  središtem grada Ogulina i  upoznali su neke od njegovih znamenitosti. Obišli su Park izviđača, vidjeli Đulin ponor, posjetili župnu crkvu Sv. Križa, Vrelo Cesarovac te rodnu kuću hrvatskog Andersena, Ivane Brlić – Mažuranić.

Nakon zajedničkog ručka u restoranu na jezeru Sabljaci, druženje je nastavljeno u obližnjem naselju, Ogulinskom Zagorju. Tamo su obišli ponornicu Rupečicu, Zeleno jezero i etno kuću.

U opuštenoj atmosferi, uz mnoštvo različitih sadržaja, vrijeme je brzo prošlo. Razmijenjena su iskustva u radu obaju DND-a, sklopljena su nova prijateljstva i razmijenjeni telefonski brojevi. Gosti su voljni opet doći najesen, a i domaćini očekuju uzvrat u Čakovec krajem godine.

DND Ogulin zahvaljuje svima koji su pomogli da se gostima iz Čakovca ponudi sadržajan program. To su Regoč tours, TZ Grada Ogulina,  POU Ogulin, Ivici Luketiću,  Ivanki Rendulić iz KUD Zagorje i svim volonterima DND-a Ogulin – Ljiljani, Bruni, Barbari i Kristini.