Blog

DAN DJEČJIH IGARA U BELIŠĆU

Prijepodne ispunjeno smijehom i igrom

Subotnje prijepodne okupilo je na pomoćnim terenima Gradskog stadiona NK Belišće stotinjak djece koja su iskoristila sunčane jesenske sate za igru i veselje. Povod ovom zabavnom prijepodnevu bio je Dan dječjih igara, koji već šestu godinu organizira Društvo „Naša djeca“ Belišće.

Okupljene mališane iz Dječjeg vrtića Maslačak, učenike nižih razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića te njihove roditelje, baka i djedove, pozdravio je i belišćanski zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, koji je otvorio ovogodišnji Dan dječjih igara. Prije nego su najmlađi počeli s igranjem igara koje su igrali njihovi roditelji, bake i djedovi, poput nošenja jajeta u žlici, povlačenja užeta, crvena kraljica, okoš bokoš i slično, sve okupljene su zabavile učenice 4. c i 4. d razreda koje su otplesale tri plesa.

Nakon sat vremena igranja, najmlađim Belišćanima su DND-ovke podijelile sokove za osvježenje, a zahvaljujući donacijama građana, skupljeno je i nešto novca za nadolazeće aktivnosti belišćanskog Društva Naša djeca.

-Hvala svima koji su doveli svoju djecu na Dan igara, posebno roditeljima koji su nam dali dobrovoljni prilog i tako omogućili nižim razredima besplatnu predstavu u utorak povodom Dječjeg tjedna, dok će druge dvije dvije predstave financirati DND. Svi niži razredi i vrtić Maslačak gledat će predstavu „Šareni svijet balončice pričopričalice“, rekla je predsjednica Društva „Naša djeca“ Belišće, Ivana Belcar.

A obilježavanje Dječjeg tjedna počinje u ponedjeljak, crtanjem kredom po pločniku u središtu grada u 10 sati. Nakon toga će DND-ovke s pojedinom djecom posjetiti Gradsku upravu i vodstvo našeg grada, a ondje će biti i otvorenje izložbe dječjih radova na temu „Želim živjeti u miru“. U utorak će sva djeca moći pogledati predstavu „Šareni svijet Balončice pričopričalice“, dok će ista predstava za niže razrede belišćanske osnovne škole biti odigrana u maloj dvorani u 11.30 odnosno 13 sati. Dječji tjedan se nastavlja u srijedu kroz aktivnost „Djeca djeci“ kada će učenici 4. c i 4. d razreda sa svojim učiteljicama Dajnom i Anitom posjetiti belišćanski vrtić. U 13 sati je za učenike nižih razreda u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće organizirano gledanje filma „Maša i medvjed“. U četvrtak je bio državni praznik, no program Dječjeg tjedna se nastavio  u petak, a naziv aktivnosti je „Želim postati vatrogasac“ u 10 sati, kada će za svu djecu članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće prikaz nekoliko vatrogasnih vježbi. Dječji tjedan će DND-ovke završiti sudjelovanje na Festivalu bundeva, na kojem će u subotu na svom štandu prodavati kolače kako bi prikupile sredstva za daljnje aktivnosti s djecom i za djecu.