Blog

BROJNE AKTIVNOSTI U DND-U GOSPIĆ POVODOM OBILJEŽAVANJA DJEČJEG TJEDNA

Kao i prošle godine, obilježavanju Dječjeg tjedna pridružila se udruga „Pčelice“ organiziravši likovno-kreativnu radionicu za djecu u subotu 10. listopada 2015. godine u popodnevnim satima, u prostorijama Kulturno informativnog centra u Gospiću.

Udruga „Pčelice“ i DND Gospić vrlo često surađuju u projektima i aktivnostima za djecu, jer su i jednima i drugima u glavnom fokusu djeca. Zajednički su nabavili potreban materijal, a DND Gospić počastio je djecu grickalicama i sokom.

Djeca su iskazivala svoju kreativnost u izrađivanju originalnih slika na kartonu, a volonteri su izradili snjegovića od plastičnih čaša, pošto je snjegović zaštitni znak našega grada. Za početak će snjegović krasiti ulazni hodnik KIC-a, a onda će veselo pozdravljati posjetitelje u nadolazećim zimskim aktivnostima udruga.

Na inicijativu samoga Centra za socijalnu skrb i Obiteljskog centra, predstavnici razreda učenika OŠ dr. Jure Turića su u utorak 6. Listopada 2015. godine obišli prostorije Centra. Upoznali su se sa svim djelatnicima koji rade u Centru, od kojih je svaki ponaosob opisao kakav je i od čega se sastoji njihov posao. Djelatnici su ih proveli kroz sve prostorije, te im pobliže objasnili koji je posao CZZs-a i Obiteljskog centra. Također, mogli su saznati i koja su deficitarna zanimanja u našoj županiji i šire, a kući su ponijeli hrpe korisnih prospekata i brošura.

Nakon razgledavanja djeca su bila počašćena sokom i keksima, a djelatnici i članovi DND-a dogovorili su daljnje suradnje na projektima od zajedničke važnosti.

Povodom obilježavanja dječjeg tjedna predstavnice Društva “Naša djeca” grada Gospića, predsjednica udruge Sanja Puškarić i tajnica Dunja Kramarić te ravnatelj Samostalne narodne knjižnice Gospić, Milan Šarić također su posjetili Dječji odjel Opće bolnice Gospić.

Tamo ih je dočekala mr. Sandra Čubelić spec.pedijatar, ravnateljica Opće bolnice Gospić koja je istaknula kako ovaj odjel već deset godina nosi počasni naziv Dječji bolnički odjel – prijatelj djeteta. Ovaj posjet samo je nastavak dobre suradnje Dječjeg odjela Opće bolnice s Društvom „Naša djeca“ grada Gospića. U sklopu svojih aktivnosti volonteri DND-a Gospić volontiraju na odjelu organizirajući radionice i igraonice za mališane koji borave u bolnici.

Igraonica odjela bogatija je za još nešto igračaka i potrošnog materijala koje je poklonio DND Gospić. Uz ravnateljicu bolnice, Sandru Čubelić na Dječjem odjelu su ih, u pravoj domaćinskoj maniri ugostile i dr. Linda Hibravi Kosić, Manda Pavičić – Naglić, glavna sestra odjela i članica DND Gospić, Ruža Oremović, glavna sestra opće bolnice Gospić.